Hoppa till huvudinnehållet

Holmgren klar för EM-final: ”Jätteglad”

Publicerad:
Linnéa Holmgren med hästen Qc Sir Dennis har tagit sig till EM-final. Foto: Johannes Holmgren

Linnéa Holmgren är klar för EM-final i dressyr.

– Det är helt fantastiskt, säger den 20-åriga värmländskan.

25-31 juli är det EM i dressyr och fälttävlan för juniorer och young riders i Storbritannien och tidigare i veckan var värmländskan Linnéa Holmgren en del av Sveriges young rider-lag som vann en bronsmedalj i dressyr.

Och fler medaljer kan det bli för Holmgren som på fredagen kvalade sig vidare till final i den individuella dressyrtävlingen med hästen Qc Sir Dennis. Ekipaget kom på 14:e plats med 71,838 poäng.

– Jag kom på 14:e plats och det är 18 som tar sig till final. Jag är jätteglad och nöjd över det, för nu får vi visa upp vår extremt fina kür som är det programmet som finalen går i, säger Linnéa Holmgren och fortsätter:

– Men jag är inte helt nöjd med dagens program, det kunde ha blivit mycket bättre. Men jag är väldigt glad att jag tog en plats i finalen som sagt.

– Jag låg ganska högt upp i kvalet länge, men sedan kom en ganska stor miss i en serie vilket jag gjorde att jag tappade lite. Det var synd såklart, men det är som det är.

Vad tror du om dina medaljchanser i finalen?

– Jag har en extremt jäkla bra kür. Det ska bli jättekul att få visa upp den. Så vi får se hur långt det tar oss, om jag sätter allting.

”Det är en ära”

Linnéa Holmgren är känslofylld efter den säkrade biljetten till lördagens final.

– Det är helt fantastiskt att jag har tagit mig till en EM-final. Det är det verkligen. Det är så många som kämpar med det här och alla här från olika länder är sjukt duktiga. Det är en ära att få starta i finalen, det ska bli jättekul.

Artikeltaggar

Hästsport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.