Hoppa till huvudinnehållet

15 byar i Tiomilaskogen laddar för kulturfest i dagarna tre

Publicerad:
Karlstadskonstnären Grete Lindström är en av många konstnärer och konsthantverkare som är med i evenemanget Kultur i tiomilaskogen, 28 till 30 juli.
Karlstadskonstnären Grete Lindström är en av många konstnärer och konsthantverkare som är med i evenemanget Kultur i tiomilaskogen, 28 till 30 juli. Foto: Lena Richardson

Flera värmländska konstnärer och konsthantverkare är med när jubileumsupplagan av den stora kulturfesten i Tiomilaskogen äntligen blir av. Den 28 till 30 juli är det dags.

En upplevelserik färd väntar in i de djupa skogarna på båda sidorna om gränsen mellan Värmland och Dalarna, i bygden mellan Hagfors och Malung.

Uvanå, Gustavsfors och Gustav Adolf är några av byarna i Hagforstrakten där det vankas arrangemang av olika slag.

Exempelvis kommer Torleif Styffe med vänner att ge konsert i Gustav Adolf kyrka på fredagskvällen. I Gamla Folkets hus i Gustavsfors väntar en fotoutställning med bilder från bygden av Peter Rondaan.

Torleif Styffe tar med sig några av sina musikaliska vänner för en kyrkokonsert i kyrkan i Gustav Adolf.
Torleif Styffe tar med sig några av sina musikaliska vänner för en kyrkokonsert i kyrkan i Gustav Adolf. Foto: Aron Eriksson

Vid gamla fiskestugan i Uvanå finns bland annat en lång rad hantverkare.

Keramik och bilder

Bland värmlänningarna som ställer ut under kulturdagarna kan nämnas keramikern Dan Henriksson från Hammarö, som man hittar vid Norra Kvantåsen i Avradstjärn samt bildkonstnären Grete Lindström, Karlstad, och textilkonstnären Lena Holmen, Forshaga, som båda kommer till Skräddarlogen i Avradsberg.

Från avkrok till centrum

Årets upplaga av Kultur i Tiomilaskogen utgör också det 20-årsjubileum som skjutits upp på grund av pandemin. Hela programmet finns på Kultur i tiomilaskogens hemsida, där också en kärleksfull beskrivning ges av området:

”Tiomilaskogen, eller Malungs Finnmark om man vill, är en sällan upptäckt avkrok i utkanten av världen, kanske för evigt dömd till oansenlighet. Men den gamla finnskogen har också kommit att bli, mot alla odds, ett centrum för kultur och varmhjärtade möten på gårdstun och logar i 15 olika byar.”

Artikeltaggar

Dalarnas länFritid och livsstilGrete LindströmHagforsHantverkKonstMalungMusikNöje/KulturSommarTorleif StyffeTorleif Styffe med vännerUtställningarVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.