Hoppa till huvudinnehållet

Värmländskan vann EM-brons i dressyr med Sverige: ”Helt fantastiskt”

Publicerad:
Sveriges young rider-lag från vänster: Linnéa Holmgren, Ellen Hedbys, Blanca Bosson, Hedda Thunberg samt landslagskaptenen Tina Due-Boje. Foto: Privat

20-åriga Linnéa Holmgren vann EM-brons i dressyr med Sveriges young rider-lag.

– Det har länge varit en dröm och i dag gick den i uppfyllelse, säger hon.

25-31 juli är det EM i dressyr och fälttävlan för juniorer och young rider i Storbritannien. Där är värmländskan Linnéa Holmgren med och tävlar och på onsdagen var hon en del av Sveriges young rider-lag som tog brons i dressyr.

– Det känns verkligen helt, helt fantastiskt, säger 20-åriga Holmgren som bor på Segerstad och fortsätter:

– Det har länge varit en dröm och i dag gick den i uppfyllelse. Så det känns verkligen helt fantastiskt. Alla i laget presterade så bra.

Linnéa Holmgren är mer än nöjd med sin egen insats med Qc Sir Dennis.

– Jag är jättenöjd med min ritt. Det var en super-ritt, så jag är jätteglad för min egen ritt också.

Tyskt guld

Tyskland vann EM-guld med 223,29 poäng, silvret gick till Danmark på 217,38 och Sveriges poängskörd blev 215,97.

– Det var tajt i resultatlistan både upp och ner. Det var cirka 0,7 procent som skiljde både upp till andraplatsen och ner till fjärde plats (Storbritannien). Så det var väldigt spännande.

Och det finns chans till fler EM-medaljer för Linnéa Holmgren i form av den individuella dressyrtävlingen som startar i morgon torsdag, men Holmgren startar först på fredag och finalen avgörs på lördag.

Nominerad till unghäst-VM

Förutom ett färskt EM-brons kan Holmgren även fira att hon och Buskhagas Ramayana är nominerade till unghäst-VM som avgörs i september i Nederländerna.

– Det är fantastiskt, speciellt när det är en egen uppfödning och jag har aldrig varit med på ett unghäst-VM. Jag vet inte till 100 procent om jag kommer att komma med, men jag hoppas att jag blir uttagen även i nästa steg för att få en VM-plats. Jag har haft väldigt goda resultat så jag hoppas på det som sagt, säger Linnéa Holmgren.

Artikeltaggar

Hästsport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.