Valsarna tappade ledningen och föll: ”Vi fajtades mot ett bra motstånd”

Publicerad:
Valsarna, med Antonio Lindbäck (gul hjälm) och Philip Hellström-Bängs, föll med 43–47 borta mot Vargarna. Arkivbild. Foto: HP Skoglund

Efter tio heat var Valsarna i ledning med 31–29. Men det var hemmalaget Vargarna som vann med 47–43.

– Vi var även nära att ta ikapp lite på slutet. Men det blev lite missar, annars hade vi kanske kunnat vinna i dag, säger Valsarnas Philip Hellström-Bängs.

På tisdagskvällen föll Valsarna med 40–49 mot Indianerna Ungdom på Kalvholmen motorstadion. Redan på onsdagskvällen väntade ny allsvensk match för Valsarna, borta mot Vargarna.

En bortamatch som började bra för Hagforslaget. Philip Hellström-Bängs och Lasse Fredriksen fixade en femetta i heat två vilket gav en 8–4-ledning och efter tio av 15 heat var det fördel Valsarna med 31–29.

I heat elva tog Vargarna en femetta och vände på steken och hemmalaget vann till slut med 47–43 efter ett sista heat som slutade 3–3.

– Vi kämpade på ganska bra. Sedan var det lite missar här och där, säger Valsarnas Philip Hellström-Bängs och fortsätter:

– Så laget kämpade på bra trots att vi kanske inte hade det bästa laget, och vi fajtades mot ett bra motstånd.

– Vi tappade på slutet i matchen där det blev lite vurpor. Men vi var även nära att ta ikapp lite på slutet. Men det blev lite missar, annars hade vi kanske kunnat vinna i dag.

Valsarnas värmlänning Jeremia Thelaus. Arkivbild.
Valsarnas värmlänning Jeremia Thelaus. Arkivbild. Foto: HP Skoglund

”11+5 är jag nöjd med”

Valsarna saknade återigen Victor Palovaara och Jesse Mustonen som är iväg på lag-VM. I deras frånvaro mot Vargarna samlade Hellström-Bängs in 11+5 pinnar.

– 11+5 poäng är jag nöjd med. Utan lite misstag vid starten så kanske jag hade tagit ännu fler poäng.

Valsarnas värmlänning Jeremia Thelaus ger sin syn på bortanederlaget.

– Vi krigade på så bra vi kunde, men vi föll på målsnöret. Det var lite surt, men vi gjorde så bra som vi kunde som sagt. Vargarna är ett väldigt bra lag och det kunde ha gått åt vilket håll som helst i dag, säger Thelaus som samlade ihop 3+3 poäng:

– 3+3 och det här var helt klart ett fall framåt för mig. Jag kände mig mycket bättre och säkrare på cykeln i dag jämfört med tisdagsmatchen. Fortsätter det så här så kommer jag att ta mycket poäng i framtiden tror jag.

”Väldigt nöjd med laget”

Valsarnas lagledare Ronny Aronsson var tillfreds med lagets insats.

– Det var en kämpainsats idag, jag är väldigt nöjd med laget. Vi gjorde en bra match och hade ledningen tills det var fem heat kvar, säger Aronsson.

Vargarna – Valsarna 47–43

Poäng, Vargarna: Mateusz Tonder 11, Bastian Borke 6, William Echardt Drejer 2, Daniel Henderson 11, Noel Wahlquist 13, Oscar Holstensson 4.

Poäng, Valsarna: Antonio Lindbäck 13, Rasmus Broberg 2, Philip Hellström-Bängs 11, Lasse Fredriksen 4, Leon Flint 10, Jeremia Thelaus 3.

Artikeltaggar

Allsvenskan i speedwayJeremia ThelausPhilip Hellström BängsRonny AronssonSpeedwayValsarna

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare