Hoppa till huvudinnehållet

Larsson vann GP-finalen – men var inte helt nöjd: ”Kändes inte superbra”

Publicerad:
Henrik Larsson vann 100-metersfinalen i Söderhamn men var inte vidare nöjd med sin insats (arkivbild). Foto: JEANETTE DAHLSTRÖM

Folksam GP kom till Söderhamn på tisdagen, och flera värmländska idrottare fanns på plats. De prövades i det växlande vädret, med varierade resultat som följd.

Henrik Larsson, IF Göta, tog sig vidare till 100-metersfinalen efter att ha vunnit det andra heatet på 10.53.

I finalen höll han konkurrenterna bakom sig och vann på 10.58.

– Det var jämnt. Det kändes inte superbra, jag fick en lite seg start som jag inte vet vad det beror på. Det var lite dåliga förhållanden med regnet. Nja, det kändes inte jättebra, sa han till SVT kort efter segern.

Han fick frågan om han trodde på en EM-plats.

– Jag brukar alltid prestera bättre i mästerskap, så jag hoppas få åka, sa han.

Kils Melwin Lycke Holm inledde bra i herrarnas höjdhopp. Han startade tävlingen på 1,94 och klarade fyra höjder i första försöket innan det började streta emot. Han klarade 2,09 i andra försöket - därefter var det stopp.

Majed El Dein Ghazal tog hem höjdhoppstävlingen på 2,20 vilket var nytt arenarekord. Förre världsmästaren Bogdan Bondarenko blev tvåa på 2,12.

Eriksson segrade

Emma Eriksson från Karlskoga tävlade i parasportens längdhopp. Hon vann på finfina 4,64, som kom i hennes första hopp i tävlingen. Emma hade samtliga hopp godkända.

Götas Erica Larsson blev sjua i diskus. Hennes längsta kast mätte 48,03 meter. Vann gjorde Mathilda Eriksson, Malmö AI på 54,92 vilket var hennes bästa kast för året.

Emilia Malmehed, IF Göta, blev femma i kula på 13,80 meter. Sara Lennman från Spårvägen vann med 17,26 vilket innebar nytt arenarekord.

Artikeltaggar

Emma ErikssonFolksam Grand PrixFriidrottHenrik LarssonIF GötaMelwin Lycke Holm

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.