Hoppa till huvudinnehållet

Från 2000 hundar i Ransäter till Dolly Style i Hagfors – mycket händer i helgen

Publicerad:
Arkivbild. Hundar av rasen Shih tsu som deltog i hundutställningen på Ransäters hembygdsgård 2017. Foto: Sanna Emanuelsson

Arrangemangen duggar tätt i norra Värmland till helgen. Det är bland annat Kultur i Tiomilaskogen, Rådadagen och Dolly Style på familjedag i Hagfors. Dessutom stor hundutställning på Ransäters hembygdsgård.

– Det här är ett jättebra tillfälle för alla som funderar på att skaffa hund, säger Gunilla Karlström, vice ordförande Värmlands kennelklubb.

Värmlands kennelklubb har en lång tradition av att genomföra hundutställning på Ransäters hembygdsgård varje sommar. Men på grund av pandemin har den inte anordnats på två år.

– Nu känns det underbart att kunna anordna detta igen, säger Gunilla Karlström.

I år är det Nordic dog show som arrangeras under helgen med 2 344 hundar. Många av dem har lång resväg, förutom från Sverige kommer deltagare från Brasilien, Danmark och Finland, samt Storbritannien, Frankrike och Tjeckien.

– På lördag är det 119 raser och på söndag 121 raser. Den ras som det är flest av är whippet och därefter labrador och welch corgi pembroke, säger hon.

Mer detaljer om när de olika hundraserna deltar finns på Värmlands kennelklubbs hemsida.

Kultur i skogsbyar

Från torsdag till lördag pågår Kultur i Tiomilaskogen som i år firar 20-årsjubileum. Här ställer olika konstnärer , fotografer och hantverkare ut sina alster i Tiomilaskogens skogsbyar mellan Hagfors och Malungs kommuner. Loppisar pågår också i de olika byarna och det finns även matprodukter till försäljning. Mer information finns här.

Rådadagen

På lördag är det dags för årets upplaga av Rådadagen som arrangeras av Råda IK. Det blir ett späckat program med aktiviteter från 10 på morgonen till 01 på natten.

– Det blir Rådatriatlon, minijoggen och fotbollsturnering för barn. Rådatåget gör turer hela dagen. Det blir ponnyridning, loppis och försäljning från lokala mathantverkare. Klockan 13.30 har vi godisregn för barn och klockan 15 är det Råda dagsbingo. Det blir också lättsam underhållning med bland andra David Larsen och Peter Hjärpe. På kvällen blir det middag och dans med underhållning, säger Christer Stenmark, Råda IK.

– Politiska partier har också möjlighet att komma hit och visa upp sig, säger Urban Gustavsson, Råda IK.

Urban Gustavsson och Christer Stenmark från Råda IK planerar Rådadagen. Arkivbild.
Urban Gustavsson och Christer Stenmark från Råda IK planerar Rådadagen. Arkivbild. Foto: Pia Holmström

Sommarfest vid Grängen

På lördag klockan 16 ordnar samverkansgruppen ”Rädda Grängen” sommarfest vid Grängens badplats. Det blir livemusik och försäljning av hamburgare, korv och dryck. Det anordnas också fiskdamm för barn.

– Intäkterna går till vårat fortsatta arbete. Men syftet är också att skapa gemenskap och ha trevligt tillsammans, säger Lisbeth Svensson, Rädda Grängen.

Bild från när Dolly Style framförde  sitt bidrag "Habibi" i Melodifestivalen 2019.
Bild från när Dolly Style framförde sitt bidrag "Habibi" i Melodifestivalen 2019. Foto: Foto: Claudio Bresciani / TT

Familjedag

På söndag bjuder Hagfors kommun in till familjedag i Blinkenbergsparken med olika aktiviteter som hoppborg och hinderbana för barn. På scen uppträder Dolly Style och det blir magishow med Simon Söderqvist.

Artikeltaggar

Christer StenmarkFritid och livsstilHagforsRådaRåda IKRansäterUrban GustavssonVärmlands kennelklubb

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.