Värmlänningen till final i lag-EM – och uttagen till lag-VM: ”Verkligen en dröm”

Publicerad:
Victor Palovaara är uttagen i Sveriges lag till lag-VM och han ska även köra final i lag-EM. Foto: Peter Bäcker

Det går bra nu, Victor Palovaara.

Värmlänningen hjälpte Sverige till final i lag-EM och han är en av tre förare som är uttagna till semifinalen i lag-VM.

– Det är verkligen en dröm som går i uppfyllelse, att jag får vara med och representera Sverige på det största som går att åka i lag, säger Palovaara.

Palovaara tar plats i landslaget – ersätter stjärnan efter skada

Valsarnas Victor Palovaara skördar just nu fina framgångar i det svenska landslaget. Helgen som gick hjälpte han Sverige till final i lag-EM ihop med Mathias Thörnblom.

– Det känns jäkligt roligt. Jag tycker att vi gjorde en bra match i semin, även om vi inte riktigt fick till cyklarna. Vi fick slita hårt för poängen som vi tog, och vi tappade inte så många poäng, så det var helt klart godkänt, säger Victor Palovaara, som är i väldigt bra form:

– Det är kul. Det är ett kvitto på att man kämpat på bra och med bra självförtroende rullar det på.

Palovaaras prestationer har nu även gett honom en plats i Sveriges lag till semifinalen i lag-VM som avgörs i Danmark senare den här veckan. Victor Palovaara blev först uttagen till bruttotruppen, men nu är det alltså klart att han är en av tre förare som Sverige skickar iväg. De övriga två är Fredrik Lindgren och Oliver Berntzon.

– Det är jätteroligt. Det är verkligen en dröm som går i uppfyllelse, att jag får vara med och representera Sverige på det största som går att åka i lag. Det är hur roligt som helst, en stor ära att få köra för Sverige.

Valsarnas Victor Palovaara.
Valsarnas Victor Palovaara. Foto: Olle Persson

”Åker alltid för medalj”

Sveriges semifinal avgörs i Vojens på torsdag och på lördag väntar en eventuell VM-final.

– Målet är att ta sig till final och man får köra på så bra man kan i semifinalen så att man visar att man ska köra i finalen också, konstaterar Palovaara.

Vad tror du om era chanser på medalj?

– Det är jättetufft att säga. Men man åker alltid för medalj. Men först ska vi ta oss till final och det tycker jag absolut att vi borde klara av. Och tar vi oss till final siktar vi såklart på medalj som sagt.

Palovaaras landslagsframgångar gör att han missar Valsarnas två allsvenska matcher den här veckan, och det gör även Jesse Mustonen.

– Tyvärr, det är synd såklart. Jag åker för Sverige och Mustonen åker för Finland, så vi både missar Valsarnas matcher tisdag (mot Indianerna i Karlstad) och onsdag (Vargarna). Det är olyckligt att det krockar med lag-VM, säger Victor Palovaara.

Valsarna gästar Indianerna – i Karlstad (!): ”Hoppas hela Hagfors blir med”

Artikeltaggar

SpeedwayValsarnaVictor Palovaara

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare