Vår dotter har blivit överfallen tre gånger det senaste året

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Anders Wiklund/TT
Nu sitter vi här hela familjen runt middagsbordet igen, men det är inte högtidligt eller något som firas. Jag har valt ut några överfallslarm som förslag till vår dotter och hon tittar sorgset på bilder på min telefon. Hur kunde det bli så här?

Vår dotter som är 19 år har blivit överfallen tre gånger det senaste året. Den första gången skedde i oktober förra året och det överfallet blev klassat som våldtäkt. Självklart gjorde vi en polisanmälan. Åklagaren förhörde vår dotter säkert fyra gånger. Nu har det gått åtta månader sedan sist vi var i kontakt med dem, men vi har inte hört något mer. Det senaste överfallet, det vill säga det i lördags, då en ensam man hoppar på henne och tafsar har vi inte polisanmält. Förhören blir för jobbiga. ”Vad gjorde du ute så sent?” Precis som om det var dotter som var förövaren. Vi vill tacka det par som kom och fick mannen att sluta så att vår dotter kunde springa iväg. Vi har tappat tron på rättssystemet. Dessutom så undrar jag vart tryggheten har tagit vägen? Så här var det inte när vi var unga i Karlstad. Något har hänt de senaste tio åren. Har vi glömt våra egen trygghet i Sverige? Struntar vi i våra egna medborgare?

Otrygg

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.