Hoppa till huvudinnehållet

Stor tisdagsfinal med spökskulptur och frisläppta spelmän i Rottnerosparken

Publicerad:
Ulla Norrman bland rosenskära och blomstertobak i Rottneros park. (Arkivbild.) Foto: Åsa Eneljung

En spök-skulptur vandrar genom parken, tolv värmländska konstnärer ställer ut och två spelmän släpps loss i full frihet. Det är mycket som händer i Rottnerosparken i Sunne under tisdagen, den 26 juli.

Sommar-arrangemanget "Tisdagar i parken” går nu in på slutspurten och den fjärde och sista i raden av julitisdagar är välmatad. Eller vad sägs om barnteaterföreställningen Maja och Bobbo med Figurteaterkompaniet om den ädla konsten att kunna säga förlåt, sprudlande spelglädje med spelmännen Claes Hallgren och Göran Håkansson eller en rundvandring med en berättarglad spökskulptur. Den sistnämnda får sin (spök-)gestalt av Västanå-skådespelaren Britt-Inger Ekelund.

– Hon ser lite farlig ut, men är snäll med barnen, lovar Ulla Norrman, ordförande i föreningen Rottneros Parks vänner.

Hon tycker att det varit en fin tisdagssäsong, med aktiviteter för både barn och vuxna i den vackra parken.

– Det har varit stort intresse och vi har haft tur med vädret – hittills, säger hon.

Det finns mycket att upptäcka i Rottnerosparken.
Det finns mycket att upptäcka i Rottnerosparken. Foto: Kristina Green

Under tisdagen kommer Ulla Norrman själv att leda en guidning av en samling skulpturer mellan lindar och ekar, ett livsverk av parkens grundare Svante Påhlson.

Besökarna kan också passa på att se en utställning i Galleri Lökboden, med 12 värmländska konstnärer, som är kvar till den 31 juli. Under dagen kan man även se helt ny konst växa fram, när konstnären Olga Karlsson med vänner målar akvarell.

Tisdagar i parken arrangeras av Rottneros parks vänner och Rottneros park och trädgård med stöd från Region Värmland, Event i Sunne och ABF norra Värmland.

Artikeltaggar

BarnKonstRottneros parkRottneros parkSommarSunneTeaterUlla NorrmanUtställningarVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.