Hoppa till huvudinnehållet

Kristofferssons nya utmaning – debuterar i Nitro Rallycross

Publicerad:
Johan Kristoffersson presenterades på måndagen som en av förarna till Nitro Rallycross-deltävlingen i Strängnäs kommande helg. Han ska köra för teamet Dreyer & Reinbold Racing JC. (Arkivbild)
Johan Kristoffersson presenterades på måndagen som en av förarna till Nitro Rallycross-deltävlingen i Strängnäs kommande helg. Han ska köra för teamet Dreyer & Reinbold Racing JC. (Arkivbild) Foto: Joachim Lagercrantz

Johan Kristoffersson presenterades på måndagen av Dreyer & Reinbold Racing JC som klar att köra Nitro Rallycross andra deltävling, som anordnas i Strängnäs kommande helg.

– Det kommer bli en stor utmaning och en fantastisk erfarenhet och jag ska göra mitt allra bästa för att vinna, säger Kristoffersson i ett pressutskick.

Det blev ingen RallyX-final i Strängnäs för Johan Kristoffersson, som i förra veckan meddelade att han istället ville förbereda sig för VM med de nya elbilarna.

Men Strängnäs blir det ändå – i Nitro Rallycross. Tävlingsledningen avslöjade på måndagsmorgonen att Johan Kristoffersson är klar för deltävlingen i Strängnäs, som körs 30-31 juli. Han kommer att köra för Dreyer & Reinbold Racing RC – ett samarbete mellan amerikanska Dreyer & Reinbold Racing och värmländska JC Raceteknik.

– Jag ser fram emot denna helg och är glad över att få denna möjlighet att tävla med Dreyer & Reinbold Racing JC under Nitro RX i Strängnäs, säger Kristoffersson i pressutskicket.

Han fortsätter:

– Jag tävlade med JC under förra året och vann VM, så jag känner mig säker med det teamet. Det kommer krävas mycket av mig eftersom detta blir mitt första race i en 100% elektrisk rallycrossbil, och jag ser fram emot att testa FC1-X bilen mot nytt motstånd. Det kommer bli en stor utmaning och en fantastisk erfarenhet och jag ska göra mitt allra bästa för att vinna.

Kristoffersson kommer till start med sina teamkamrater Robin Larsson, Andreas Bakkerud och Fraser McConnell. Robin Larsson vann nyligen den första deltävlingen i Lydden Hill.

Från teamets sida är man givetvis glada över förstärkningen i Strängnäs.

– Vi är jätteglada att kunna meddela att Johan valt att köra med oss, säger Dennis Reinbold, DRR teams ägare. Johan har en imponerande och gedigen bakgrund inom alla former av racing och även visat att han är snabb i alla formera av racingbilar, inte minst i rallycrossbilar. Det kommer bli spännande att se vad han kan göra i en FC1-X bil.

”Kommer att hjälpa oss”

Joel Christoffersson, som är ägare till JC Raceteknik håller med.

– Vi vet hur bra Johan är och vi har jobbat väldigt bra ihop under förra säsongen. Det ska bli mycket intressant att se vad han kan åstadkomma när han väl acklimatiserat sig i en FC1-X i Strängnäs. Speciellt när hans motståndare redan fått köra under tävlingen i Lydden Hill. Vi har lärt oss mycket genom våra fyra andra förare under första tävlingen. Det är alltid en utmaning att genomföra den första tävlingen i en helt ny bil och nu kan vi fokusera på detaljerna för att öka våra prestationer. Johans erfarenhet kommer att hjälpa oss ännu mer i denna utveckling och vi ser fram emot en givande helg tillsammans.

Bland motståndet hittar vi stjärnor som extremsportlegendaren och regerande Nitro RX-mästaren Travis Pastrana och årets RallyX-mästare, finske Niclas Grönholm.

Till Strängnäs kommer även värmländska stjärnan Mikaela Åhlin-Kottulinsky, som kör i klassen NRX Next European Championship.

Artikeltaggar

Johan KristofferssonMikaela Åhlin-KottulinskyMotorsportNitro RX

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.