Hoppa till huvudinnehållet

Världsstjärnan har köpt häst av Linn från Karlstad

Publicerad:
OS-guldvinnaren och världsstjärnan Peder Fredricson, här från Wermland Equestrian Games tidigare i sommar, har köpt häst av Karlstadbon Linn Holm. Foto: Tommy Pedersen

Linn Holm har gjort något som nog de flesta uppfödare av ridhästar drömmer om. Hon har sålt en egen uppfödd häst till världsstjärnan Peder Fredricson.

Linn Holm är själv tävlingsryttare och håller till utanför Karlstad. Tidigare i sommar tävlade hon med femårige hingsten Qurious på Falsterbo Horse Show. Ekipaget gjorde en fin insats och flera spekulanter fick upp ögonen för hästen.

Två av dem var Peder Fredricson och hans fru Lisen Bratt Fredricson.

– Det var flera som ville köpa hästen. Men Lisen var väldigt bestämd att hon skulle ha hästen. Det finns många hästar att välja på där nere, så det var väldigt kul att de valde just den här, säger Linn Holm.

Femårige hingsten Qurious är första avkomman från mamman, som Linn Holm fortfarande äger. ”Det är svårt att hitta ett ställe där hästen kommer få det bättre”, säger Linn Holm om hästens nya ägare.
Femårige hingsten Qurious är första avkomman från mamman, som Linn Holm fortfarande äger. ”Det är svårt att hitta ett ställe där hästen kommer få det bättre”, säger Linn Holm om hästens nya ägare. Foto: Privat

Hennes egna uppfödning är inte så stor. Qurious är första avkomman från mamman Calista Fx.

– Det är femte egna uppfödningen och första som den mamman får, så det känns extra roligt, säger Linn Holm.

Hon har tidigare varit nere och tränat i Skåne hos paret Fredricson, men detta blir första hästaffären hon gör med dem.

– Det är svårt att hitta ett ställe där hästen kommer få det bättre. När man får chansen att sälja till så bra ryttare och ett så bra team kan man nästan inte tacka nej. Han kommer få så bra förutsättningar. Det är roligt att de tror på honom, säger Linn Holm.

Hur bra Qurious kommer bli i framtiden är svårt att säga redan nu då hästen fortfarande är väldigt ung.

– Han är bara fem år. Men har vi tur tycker Peder att Qurious är så bra att han blir Peders nästa Grand Prix-häst, säger Linn Holm.

Artikeltaggar

HästsportKarlstadLinn HolmPeder FredricsonSport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.