Lugn cruising – många fick böter för hög musik

Publicerad:
Polisen skrev ut 16 ordningsböter efter att människor spelat för hög musik i samband med gårdagskvällens och nattens cuising i Arvika. Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen sammanfattar gårdagskvällens och nattens crusing i Arvika som lugn. 16 personer fick ordningsböter för att ha spelat för hög musik.

Många fordon var i rörelse i Arvika mellan klockan 16 på eftermiddagen och klockan 03 på natten. Polisen sammanfattar läget som lugnt.

En anmälan om misshandel skrevs efter att två personer börjat bråka med varandra och dessa två anmälde varandra för misshandel. Ärendet kommer utredas i efterhand, ingen ska ha blivit skadad.

De flesta anmälningar gällde brottsrubriceringen ”förargelseväckande beteende genom att föra oljud på allmän plats genom att spela musik”. 16 personer fick böter utskrivna för detta. Förutom 1000 kronor i böter fick de även en anmärkning på körkortet.

Artikeltaggar

ArvikaBrott & blåljusFörargelseväckande beteende

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare