Hoppa till huvudinnehållet

Stort intresse för nya bostadsprojekt på Hammarö

Publicerad:
Just nu bygger Peab två punkthus med totalt 20 lägenheter vid Lillängshamnen på Skoghall.
Just nu bygger Peab två punkthus med totalt 20 lägenheter vid Lillängshamnen på Skoghall. Foto: Christer Wik

Det pågår ett flertal större bostadsprojekt på Hammarö.

Peab bygger sin sista etapp med 20 bostadsrätter i Lillängshamnen, Riksbyggen uppför 40 lägenheter på Södra Anneberg och Solvinkeln fastigheter bygger 33 radhuslägenheter på Östra Anneberg.

Brist på hyresrätter på Hammarö trots allt byggande

Peab har under de senaste åren genomfört projekten Hamnutsikten med 27 bostadsrätter och Varvshallen som består av 29 bostadsrätter i Lillängshamnen.

Nu börjar Fyrtornet, den tredje och sista etappen, med totalt 20 lägenheter att resa sig.

– Det var byggstart i början av året och inflyttning blir det i september 2023. Vi bygger den här gången två punkthus med tio lägenheter i varje, bostadsrätter där det ena huset är ett suterränghus som klättrar lite på berget, säger Joakim Otternäs, projektledare på Peab bostad.

Så här kommer de två flerbostadshusen i Lillängshamnen se ut när de står klara nästa höst.
Så här kommer de två flerbostadshusen i Lillängshamnen se ut när de står klara nästa höst.

Intresset för de tre etapperna i Lillängshamnen har varit mycket stort.

– Det har varit enormt stort och det är ju inte konstigt med tanke på det fantastiska läget bara 10-15 meter från Vänern och den storslagna utsikten över sjön och hamnen.

– Alla lägenheterna är slutsålda. Det handlar i Fyrtornet om tvåor, treor och fyror på 54–91 kvadratmeter där priset låg på 1 695 000-3 595 000 kronor, säger Joakim Otternäs.

I september i år väntar inflyttningen i etapp två, Varvshallen och där finns det en lokal i markplanet där det är planerat för en restaurang. Det är dock ännu inte klart med någon hyresgäst.

Solvinkeln fastigheter med bas i Stockholm uppför 33 radhuslägenheter i bostadsrättsform. De ska stå klara under 2023.
Solvinkeln fastigheter med bas i Stockholm uppför 33 radhuslägenheter i bostadsrättsform. De ska stå klara under 2023. Foto: Christer Wik

Öster om villaområdet på Anneberg håller Stockholmsbaserade Solvinkeln fastigheter på att bygga 33 radhuslägenheter i bostadsrättsform. Planen är att bostäderna ska vara inflyttningsklara under 2023 och radhusen blir mellan 125 och 131 kvadratmeter stora.

Det är Lundbergs som äger marken på den här delen av Anneberg. Området innehåller även 16 villatomter där de första husen nu börjar komma upp.

Nu har även villabebyggelsen på Östra Anneberg kommit i gång. Här finns det 16 villatomter och nästan alla är sålda.
Nu har även villabebyggelsen på Östra Anneberg kommit i gång. Här finns det 16 villatomter och nästan alla är sålda. Foto: Christer Wik

– Vi har sålt nästan alla tomter och äger även mark på några andra platser på Hammarö som vi på sikt kan komma att exploatera. Vi tog också fram planen för Rosenlund som byggdes ut för några år sedan, säger Peter Lundgren, regionchef på Lundbergs.

På Södra Anneberg bygger Riksbyggen tio flerbostadshus med totalt 40 bostadsrätter. Inflyttning väntar våren 2023.
På Södra Anneberg bygger Riksbyggen tio flerbostadshus med totalt 40 bostadsrätter. Inflyttning väntar våren 2023. Foto: Christer Wik

Även Riksbyggen håller på att färdigställa nya flerbostadshus på Anneberg, på den södra delen av området.

För deras del handlar det om 40 bostadsrätter fördelade på tio tvåplanshus med fyra lägenheter i varje med två-fyra rum och kök med storlekar på 66-91 kvadratmeter. Inflyttning blir det våren 2023. Senare väntar en andra etapp med 32 lägenheter.

Så här kommer Riksbyggens hus på Södra Anneberg att se ut när de står klara.
Så här kommer Riksbyggens hus på Södra Anneberg att se ut när de står klara. Foto: Christer Wik

Artikeltaggar

Bostad och byggenHammaröPeabRiksbyggenSolvinkeln fastigheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.