Hoppa till huvudinnehållet

Kvinna stal mobiltelefoner, högtalare och cykel – greps på bar gärning i skogen

Publicerad:
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Strax innan 13-tiden grep polisen en kvinna i 20-årsåldern i Dottevik, Arvika kommun. Hon misstänks för flera stölder i området och anhölls senare under dagen.

Två stycken poliser som inte var i tjänst hade lyckats se kvinnan som varit runt i flera villaträdgårdar och altaner i området för att planera för brott.

Kvinnan upptäckte att hon var iakttagen.

Hon försökte då fly från platsen, men när de båda poliserna snabbt trädde i tjänst kunde de kort därefter gripa henne i ett skogsområde.

Vid gripandet bar den 20-åriga kvinnan på tre mobiltelefoner och två mindre högtalare, som enligt polisen var stulna.

Kvinnan hade använt sig av en cykel för att ta sig till platsen och enligt polisen var även den stulen. Det framkom senare att cykeln tillhörde en turist som bodde på en campingplats.

Efter förhör med kvinnan på eftermiddagen tog åklagare beslutet att anhålla kvinnan.

Söker ägare

Polisen vill komma i kontakt med ägarna till mobiltelefonerna och högtalarna som stulits:

”Det går att ringa 114 14 och uppge att man tror sig ha blivit bestulen av en kvinna som sitter anhållen hos polisen i Värmland så kommer uppgifterna att bli omhändertagna.”, skriver Mats Öhman, presstalesperson på polisregion Bergslagen, på polisens hemsida.

Artikeltaggar

ArvikaBrott & blåljusDottevikMats ÖhmanPolisenStölder

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.