Palovaara tar plats i landslaget – ersätter stjärnan efter skada

Publicerad:
Victor Palovaara tar plats i lag-VM-truppen för Sverige. Foto: Peter Bäcker

Värmländska speedwayföraren Victor Palovaara tar plats i bruttotruppen till lag-VM i Danmark nästa vecka.

Det står klart efter att Pontus Aspgren lämnat återbud efter skada.

– Det är det största man kan åka lagmässigt. Jag hoppas att jag kan få en av de tre platserna i laget som reser iväg, säger Palovaara.

Hammarökillen Victor Palovaara befinner sig just nu på par-EM i Frankrike, där han beskrivs vara i sitt livs form.

Palovaara har visat bra körning i sina ligalag där han bland annat tog 13+2 poäng för sitt Rospiggarna mot Masarna och är lagets heatledare.

Därför var det något av en skräll att han inte blev uttagen till laget som ska tävla för Sverige under lag-VM i Danmark.

Förbundskapten Morgan Andersson var då tydlig med att den truppen redan var satt innan Palovaaras formtopp.

Nu blir det ändringar i den truppen, efter att Pontus Aspgren tackat nej med en skada.

”Det är skitkul”

Victor Palovaara blir därför en av fem förare i bruttotruppen.

– Det är skitkul. Det är något jag har drömt om sedan jag började åka. Det är det största man kan åka lagmässigt. Jag hoppas att jag kan få en av de tre platserna i laget som reser iväg, säger Palovaara.

För från bruttotruppen kommer tre av förarna få följa med till tävlingarna i danska Vojens den 27 juli, där två av förarna kommer köra heaten.

– Det har gått väldigt bra för mig de senaste veckorna så jag hoppas det finns goda chanser att bli en av de tre som blir uttagna.

I Danmark kör 15 nationer om titeln världsmästare, och de förare som kan få göra det för Sverige är alltså Victor Palovaara, Oliver Bernzon, Fredrik Lindgren, Jacob Thorsell och Kim Nilsson.

För Palovaara väntar redan i morgon lördag alltså semifinal i par-EM.

– Vi hoppas på att ta oss vidare till finalen i augusti. Målet är att försöka vinna semin. Jag tycker vi är så pass bra att vi ska ha chans på det.

Artikeltaggar

SpeedwayValsarnaVictor Palovaara

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare