Hoppa till huvudinnehållet

Ingen RallyX-final för Kristoffersson

Publicerad:
Johan Kristoffersson leder mästerskapet inför finalhelgen i RallyX men kommer inte att komma till start.
Johan Kristoffersson leder mästerskapet inför finalhelgen i RallyX men kommer inte att komma till start. Foto: Joachim Lagercrantz

Efter sex deltävlingar är RallyX framme vid avgörandet – med final i Strängnäs nu till helgen.

Två västvärmlänningar toppar sina respektive klasser, Johan Kristoffersson i tungviktsklassen Supercar och Simon Olofsson i Supercar Lites.

Kristoffersson kommer dock inte att vinna mästerskapet i år – av den enkla anledningen att han helt enkelt inte kommer till start i finalen.

– Vi har valt att fokusera på att förbereda oss för VM med de nya elbilarna, konstaterar Johan, som därmed väljer bort möjligheten att vinna titeln.

En möjlighet som levde vidare även efter deltävling fem och sex i Riga, som Johan stod över då det krockade med Extreme E-tävlingarna på Sardinien.

Barcelona

Därför har också RallyX varit lite av ett sidoprojekt för den fyrfaldige världsmästaren den här säsongen.

– Det är som det är. Det är inget som jag ställt in mig på, konstaterar Johan, som istället drar till Spanien och Barcelona där det väntar tester med Nils Andersson nästa vecka.

I och med att Johan inte kommer att köra i Strängnäs lämnar han också fältet öppet för konkurrenterna, där Niclas Grönholm har bästa utgångsläget – på samma poäng som Johan med 113 poäng, följd av Thomas Bryntesson på 104 och Sondre Evjen på 100.

Efter att promotorn flyttat fram VM-premiären flera gånger så är nu siktet inställt på Hell, i Norge, den 13-14 augusti.

– Vi kommer att köra ett första test i Höljes om två och en halv vecka och vi ligger bra till.

Hur går det med de nya bilarna?

– Nu har jag inte varit i verkstaden på ett tag men det ser bra ut. Den tredje karossen har inte kommit än men den ska vara redo för premiären. Vi har förberett allt med de andra så det ska nog gå fort när den kommer.

Komprimerat

I och med att VM-premiären körs först i augusti så kommer det att bli en väldigt komprimerad säsong, där man sedan kommer att riva av tävlingar i Riga, Portugal, Belgien och Spanien innan det är dags för finalhelgen i Tyskland den 12-13 november.

– Det är komprimerat men det är vi vana vid och det är många "doubleheaders".

Det tajta schemat funkar också i och med att det bara återstår två deltävlingar av det tredje mästerskapet han är aktuell i, Extreme E.

– Det funkar. Det som är så bra är att det är så många rallycrossförare som kör Extreme E, så det blir nästan automatiskt att de anpassar kalendern för att förarna ska kunna vara med.

Läge för Simon

Även om det inte blir någon Kristoffersson i Strängnäs så är oddsen ändå goda för att det blir en västvärmländsk mästare, då Simon Olofsson har ett gyllene läge i Supercar Lites.

Gyllene läge för Simon Olofsson.
Gyllene läge för Simon Olofsson. Foto: STS RX

Olofsson leder mästerskapet med 131 poäng, 27 före Martin Enlund och 31 före Ole Henry Steinsholt, med 30 poäng kvar att köra om.

I Crosskar kommer det att bli svårt för Jimmie Österberg och Alex Gustafsson, åtta respektive tia i mästerskapet, att få med sig en medalj i totalen. För Österberg skiljer i nuläget 19 poäng upp till Thomas Eek Murstad på tredje plats.

Lukas Andersson har dock definitivt medaljchans i Supercar Junior, där han ligger fyra, fem efter tredjeplacerade Lauri Halonen och sex efter tvåan Joonatan Ylilammi.

Artikeltaggar

Alex GustafssonJimmie ÖsterbergJohan KristofferssonKoppsängKristoffersson MotorsportLukas AnderssonRallycrossRallycross-VMRallyXSimon OlofssonSTS RXTeam Westom

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.