Hoppa till huvudinnehållet

Ökat intresse för att odla – nu ska länets konstigaste odlingsplats utses

Publicerad:
Lovisa Back kommunikations- och hållbarhetschef på Nelson Garden.
Lovisa Back kommunikations- och hållbarhetschef på Nelson Garden. Foto: Hans-Olof Back

Fyra av fem värmlänningar skulle vilja odla mer än vad de gör i dag. Odlingsföretaget Nelson Garden vill nu ha hjälp av värmlänningarna att hitta länets mest otippade odlingsplats, för att inspirera fler att odla trots att de kanske inte trott att det är möjligt där de bor.

– Människor som odlar kommer närmare naturen, mår bättre och känner glädje och stolthet. Genom tävlingen Otippade odlingsplatser vill vi hylla alla kreativa odlingspionjärer som visar att det går att odla nästan överallt, säger Lovisa Back, kommunikations- och hållbarhetschef på Nelson Garden, i ett pressmeddelande.

Gränserna för hur hemmaodling kan se ut har suddats ut i takt med det kraftigt ökande intresset för att odla. 82 procent av värmlänningarna uppger i en ny Sifoundersökning att de skulle vilja odla mer än vad de gör i dag.

Nelson Garden vill nu ha hjälp av värmlänningarna att hitta länets mest otippade odlingsplats. Foto: Nelson Garden.
Nelson Garden vill nu ha hjälp av värmlänningarna att hitta länets mest otippade odlingsplats. Foto: Nelson Garden.

Fram till den 31 augusti pågår tävlingen som sker via sociala medier, där bilder på oväntade odlingar delas under hashtaggen #otippadodling.

– Genom odlingen skapar vi ett friskare samhälle där både människor och natur mår bättre. Varje ny planta bidrar till att vi får fler sorters växter och djur omkring oss, säger Lovisa Back i ett pressmeddelande.

Vinnaren kommer att belönas med en vinst från Nelson Garden.

Så här tävlar du:

Dela en bild på en otippad odlingsplats på Instagram eller Facebook tillsammans med en beskrivning av var i landet platsen finns. Tagga bilden med #otippadodling. Tänk på att ditt konto måste vara öppet för att juryn ska kunna se ditt bidrag.

För dig som inte har sociala medier finns också möjlighet att mejla in ditt bidrag till otippadodling@nelsongarden.com.

Artikeltaggar

Fritid och livsstilOdlingVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.