Hoppa till huvudinnehållet

Dubbla värmländska segrar i Nordiska juniorkampen

Publicerad:
Melwin Lycke Holm vann höjdhoppet överlägset. Foto: Hasse Sjögren DECA Text&Bild

Nordiska juniorkampen blev en värmländsk succé. Melwin Lycke Holm tog hem höjdhoppet överlägset och Hanna Karlsson vann 400-metersloppet, samt bidrog till den svenska andraplatsen i stafett.

17-åriga Melwin Lycke Holm var aldrig hotad i höjdhoppet. Han klev in i tävlingen när ribban låg på 190 centimeter och var felfri fram till 2,03. Där kom en rivning, som det även gjorde på 2,06, innan han var felfri fram till 2,16, vilket är hans säsongsbästa. Redan efter 2,09 var tävlingen avgjord, där isländaren Elías Óli Hilmarsson rev ut sig.

De två första försöken på 216 centimeter slutade med rivningar, men i det sista tog han sig över. 2,20 gick sedan sämre med tre rivningar.

Hanna Karlsson ställde upp i 400-metersloppet, där det inte heller var något snack om saken. Med tiden 59,13 sekunder var hon 65 hundradelar före finskan Aada Aho.

Hanna Karlsson, i mitten, vann 400-metersloppet och var med i stafettlaget som kom tvåa.
Hanna Karlsson, i mitten, vann 400-metersloppet och var med i stafettlaget som kom tvåa. Foto: Lisa Olaison

Karlsson fanns även med i stafettlaget på 4x400 meter och tog hand om den första sträckan. Det blev en tajt historia där det norska laget knep segern 13 hundradelar före Sverige.

Slog till i sista

Även i spjuttävlingen fanns det värmländskt intresse, i form av Amanda Olsson. Inför det sista kastet låg hon på femte plats med 44,57 meter. Sen blixtrade hon till i omgång sex och ökade med nästan en meter, till 45,53.

Resultatet räckte till en tredjeplats, men hon var inte i närheten av de finländska kastarna Emilia Karell och Vivian Suominen, som skickade iväg sina spjut 51,17 respektive 50,52 meter.

Lova Perman skulle ha ställt upp i 400, 800 och 4x400 meter, men kom inte till start.

Två femteplatser

Även de nordiska och baltiska mästerskapen, för U23-atleter, avgjordes i helgen, där Lovisa Ellström och Emilia Malmehed var de värmländska inslagen.

Lovisa Ellström knep femteplatsen i 400-metersloppet, på det nya säsongsbästat 55,38 sekunder. Hon var 22 hundradelar från bronset.

I stafetten över 4x400 meter sprang Ellström sistasträckan, där Sverige hamnade på den snöpliga fjärdeplatsen på tiden 3:43,26.

I damernas kulstötning blev det isländsk seger, men tyngre gick det för Emilia Malmehed. Med fyra icke godkända stötar stannade hon på resultatet 14,22 meter, vilket räckte till en femteplats.

Artikeltaggar

Amanda OlssonFriidrottHanna KarlssonIF GötaLovisa EllströmMalmöMelwin Lycke Holm

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.