Hoppa till huvudinnehållet

Hannes, 21, ska spela med de bästa – största tävlingen hittills

Publicerad:
Att slå långt är Hannes Yngve bra på.
Att slå långt är Hannes Yngve bra på. Foto: Maja Yngve

På tisdag kommer Kristinehamns Golfklubbs senaste stjärnskott, Hannes Yngve, få testa svingen i Värmland Open, den största tävlingen hittills för honom.

– Det blir kul att få se sig själv i det sammanhanget, och kanske få en känsla för hur långt man kan komma, berättar han.

Vi möter Hannes Yngve tidigt på tisdagsmorgonen veckan innan tävlingen. Som vanligt har han gått upp i ottan för att hinna få in några slag innan sådant som jobbet på Maxi kräver hans närvaro.

Med morgonsolen i ryggen och fågelkvitter i bakgrunden är det lätt att förstå varför det var just golfen som lockade 21-åringen för ett antal år sedan.

Hannes ser fram emot tävlingen som en möjlighet att utvecklas först och främst, så eventuella prispengar skulle bara vara en bonus.
Hannes ser fram emot tävlingen som en möjlighet att utvecklas först och främst, så eventuella prispengar skulle bara vara en bonus. Foto: Maja Yngve

– Första gången jag spelade tror jag var sommaren 2015, fast exakt när har jag lite halvdålig koll på faktiskt, säger Hannes och skrattar.

– Då följde jag med farsan och min bonusmamma ut en dag. Jag hade inte rört en golfklubba innan dess, men efter det kunde jag inte sluta ta mig ut. Det var väl den harmoniska känslan här ute som har lockat.

130 000 kronor

Att spela i Värmlands Open är långt ifrån en småsak, särskilt då 130 000 kronor ligger i prispotten för herrar. Men några nerver märks inte på Hannes Yngve.

– För mig är målet bara att få vara med. Så mest är jag ju bara tacksam över det här som en otrolig möjlighet att få utvecklas i golfen, och som person.

Hur har du laddat inför tävlingen?

– Med många timmar ute på banan först och främst. Det finns inga genvägar. Sen har jag kollat mycket på olika tips och trix på YouTube, och jag har fått in några lektioner med Henri Reis.

Han strävar självklart efter att utvecklas på alla områden, men det finns en aspekt som han har fokuserat lite extra på.

– Jag har lagt en del fokus på närspelet. Att slå långt är en av mina starkare sidor, och det är ändå i närspelet som allt avgörs, berättar Hannes.

Sedan den första gången Hannes tog sig ut med sin pappa och bonusmamma har han haft haft svårt att hålla sig borta från golfbanan.
Sedan den första gången Hannes tog sig ut med sin pappa och bonusmamma har han haft haft svårt att hålla sig borta från golfbanan. Foto: Maja Yngve

Jörgen Eriksson, Kristinehamns Golfklubbs bästa spelare enligt Hannes Yngve, har varit en stor resurs för honom.

– Han har lärt mig mycket om hur golf är en psykologisk sport som heter duga. Att det är viktigt att behålla lugnet, att tänka ett slag i taget som Jörgen säger. Sen har ju alla sitt eget småtänk, som funkar för dem.

Fördelen

Värmland Open spelas på Kristinehamns Golfklubb, vilket är en fördel för de lokala golfarna, förklarar Hannes Yngve.

– Om vi hade spelat någon annanstans hade det kunnat bli tuffare. Nu har jag och Jörgen en fördel kontra de andra, eftersom vi har en bättre uppfattning kring alla de små sakerna som banan har att komma med. Att veta om de har en påverkan på spelet såklart, säger han med ett leende.

Artikeltaggar

GolfHannes YngveKristinehamnKristinehamns Golfklubb

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.