Hoppa till huvudinnehållet

Han vandrade genom Värmland - och samlade in pengar till Barncancerfonden

Publicerad:
Gobben Haugland ville inte köra bil till Dansbandsveckan i Malung. I stället vandrade han de 33 milen från hemmet i Tanumshede.
Gobben Haugland ville inte köra bil till Dansbandsveckan i Malung. I stället vandrade han de 33 milen från hemmet i Tanumshede. Foto: Privat

Han ville till Dansbandsveckan i Malung- men bränslepriserna gjorde att Gobben Haguland inte ville köra dit. I stället gick han de 33 milen - till stor del genom Värmland.

Dansbandsveckan i Malung är tillbaka efter att ha ställts in två år på grund av pandemin. Gobben Haugland från Tanumshede i Västergötland ville till Malung, men att köra dit var inte aktuellt.

– Det blev alldeles för dyrt, säger han.

I stället valde han att gå de 33 milen. Han startade på måndagen och kom fram på lördagskvällen.

– Det är lite stelt i benen. Jag har vätskeansamling i foten, så nu ligger jag med foten i högläge, säger Gobben Haugland.

Kommer du kunna dansa?

– Ja, några steg ska jag försöka ta.

Vandringen har till stor del gått genom Värmland. Han har många finnan minnen med sig därifrån.

– All hjäpsamhet och glada tillrop. I Borgvik fick jag en chock när jag träffade Oscar Magnusson. Jag blev bjuden på räkor och fick en gäststuga att sova i. I Sunne blev jag bjuden på mat.

I Borgvik fick Gobben Haugland ett trevligt möte med Oscar Magnusson.
I Borgvik fick Gobben Haugland ett trevligt möte med Oscar Magnusson. Foto: Privat

Under den långa promenaden har han samlat in pengar till Barncancerfonden.

– Insamlingen är inte klar, det är 15 dagar kvar. Förhoppningsvis kan den ta lite fart här i Malung. Det är många glada tillrop, både att jag markerar mot bränslepriserna och att jag samlar in pengar till Barncancerfonden.

Hur ska du ta dig hem från Malung?

– Jag får åka med vänner eller med någon åkare. Jag har en del kontakter där. Det är bättre att samåka och dela på kostnaderna. Det hade blivit alldeles för dyrt att köra.

Han tycker att han genom sin vandring har visat att det går att nå sina mål, bara man bestämmer sig för det.

– Det är många som har trott att det här inte skulle gå. Men jag ville visa framför allt mina barn att allt går bara man bestämmer sig. Den enda som sätter gränser är du själv.

Artikeltaggar

BorgvikDansbandMalungMänskligtMusikNöje/KulturOscar MagnussonSunneVandring

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.