Solberg körde upp sig – med fjärde, tredje och andra sträcktid

Publicerad:
Oliver Solberg hade än bättre lördag än fredag den här veckan. Foto: Micke Fransson/TT

Efter en horribel fredag körde Oliver Solberg under lördagen upp sig i det estniska VM-rallyts resultatlista, från en 27:e plats till 19:e.

Efter en dag fylld med strul hade Oliver Solberg halkat efter i det estniska VM-rallyt. Inför lördagen låg han på en 27:e plats och låg efter fyra sträckor i nästintill samma läge som 26:a.

Sen började han klättra i resultatlistan och låg efter sträcka sex, totalt 15, på plats 23. Dock hade han tappat två och en halv minut till från fredagens 12,08 efter, till 14,29.

Dagens sjunde sträcka blev sedan ett riktigt lyft för värmlänningen, när han var fjärde snabbast och tog sig upp till en total 20:e plats, 14,37 minuter efter. Detta trots att han fick sladd över ett hopp och flög över det med högersidan först.

På nästa sträcka blev det ännu bättre då han hade tredje sträcktid och tog sig upp till 19:e plats.

”Det kändes inte som att sträcka 17 var den bästa, det kändes som att jag var för försiktig, men vi kan vara väldigt nöjda med tiden”, skriver Oliver Solberg på Twitter.

Och på den sista sträckan blev det snäppet bättre igen, med andra sträcktid, bara 0,1 sekunder efter fransmannen Adrien Fourmaux.

”Jag ska försöka förlåta dig för det här Adrien”, skriver Solberg med glimten i ögat.

Leder totalt gör fortsatt finländaren Kalle Rovanperä. Under söndagen körs de avslutande sex sträckorna.

Totalt ligger Oliver Solberg 14 minuter och 38 sekunder efter på 19:e plats.

Artikeltaggar

EstlandOliver SolbergRally

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare