Hoppa till huvudinnehållet

Jakobsson vann på första hemmabanan med Global Cryformama

Publicerad:
Magnus Jakobsson blev enda värmländska vinnaren under stordagen då han överlägset vann ett ramlopp med egentränade Global Cryformama. Foto: Malin Albinsson

Magnus Jakobsson var tillbaka på sin första hemmabana och visade upp fyraårige Global Cryformama som med endast fyra hästar på startvolten tidigt satt i spets.

Från den positionen kunde Jakobsson dirigera första varvet i eget behag innan Björn Goop anslöt utvändigt med Buster Moon. Den sistnämnda hade inte sin bästa dag så när Magnus ryckte i slutböjen blev det en överlägsen seger på nya rekordet 1 15,4/2 140 meter. Magnus hade anledningen till att hästen på slutet blivit klart bättre.

– Han var hingst för länge för då tränade han bra men kunde inte göra sig rättvisa i loppet. Nu är han mer fokuserad och det ser lovande ut, sa Magnus vars häst tog sin första seger i karriären.

Tvåa i loppet var Paw Mahony med egentränade Höwings Arktur som var besegrad av vinnaren med sju längder men travade ändå 16,1 full väg vilket var en rejäl rekordputsning.

I montéloppet som inledde dagen blev Nathalie Edqvist tvåa med Untouchable In som var en dryg längd efter vinnaren Lexington med Iina Aho. Iina avrundade också dagen med att vinna ett lopp ingående i VF:s amerikaresa med familjehästen Perfect Star som tog sig förbi hårddragande Lella Lombardi med Andreas Andersson på upploppet.

Inom V75-spelet kan vi notera att Magnus Jakobsson blev fyra med Listas Marion från det egna stallet i Diamantstoförsöket på nya rekordet 1 13,9/2 160 meter. I samma lopp blev Jan Silvén sexa med Toruk Makto tränad av Jörgen Nordquist. Silvén blev dessutom femma i klass1-försöket med Endwithastar tränad av Carina Bäckman-Gustafsson.

I bronsdivisionen blev Petter Karlsson trea med Mats Karlssons Lord Horse placeringen före Bara Du Chene som för första gången på länge var med i sulkylopp men Bengt Bergs häst körd av Carl Johan Jepson gjorde det bra på tangerat rekord 1 11,6 över sprinterdistans.

Artikeltaggar

ÅrjängÅrjängstravetTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.