Hoppa till huvudinnehållet

Don Fanucci Zet vann Sprinterloppet: ”Imponerande att vi lyckades hålla undan”

Publicerad:
Don Fanucci Zet och tränaren Daniel Redén fick fira segern i Årjängs Stora Sprinterlopp.
Don Fanucci Zet och tränaren Daniel Redén fick fira segern i Årjängs Stora Sprinterlopp. Foto: Malin Albinsson

Ett för trav perfekt väder hade lockat nästan 6 000 åskådare till Årjängstravet där Årjängs Stora Sprinterlopp med 600 000 kronor till vinnaren givetvis var huvudnumret. Fyra av årets elitloppsdeltagare fanns med bakom startbilen.

– Det krävs nog en Don Fanucci Zet för att vända på det här, sa Örjan Kihlström till tränaren Daniel Redén när han åkte ut till start i ”Årjängs Stora”. Dittills hade Örjan haft en nattsvart dag med flera galopper med betrodda hästar och varit som bäst sexa i de inledande sex avdelningarna.

Men i allvarets stund slog Örjan till men det var med väldigt liten marginal som han passerade mållinjen först med Don Fanucci Zet, för Brother Bill som fått en betydligt bättre resa blev väldigt närgången och det krävdes ett uppförstorat målfoto för att bekräfta resultatet.

Spårlottningen hade gjort det lite mer spännande för Don Fanucci Zet fick inleda från spår nio bakom vingen och fick ingen bra start.

– Det var väntat att det skulle bli en tung resa för oss. Han var faktiskt lite trevande innan start så vi tappade mer än vad jag hade hoppats på, sa Örjan som in på slutvarvet från kön attackerade i tredjespår och fick vara där utan draghjälp fram till upploppet. Där såg det klart ut men då fick Timo Nurmostränade Brother Bill körd av Magnus A Djuse luckan.

– Brother Bill är ju ruskigt snabb och fick ett fint lopp så det var imponerande att vi lyckades hålla undan, sa Kihlström efter sin fjärde seger i Årjäng Stora Sprinterlopp.

Tränaren Daniel Redén var givetvis väldigt nöjd efter segern men mådde inget vidare under loppet.

– Det är jobbigt som tränare att se sin häst kämpa på ute i tredjespår men är det någon som ska greja det så är det Don Fanucci Zet för han är en jäkla krigare, sa Daniel vars häst verkligen levererar på tävlingsovalen.

– Lika bra inställning han har till att tävla har han till att inte träna för han offrar verkligen ingen kraft i onödan. Han är precis som jag väldigt lat, kommenterade tränaren vars häst redan var inbjudan till Hugo Åbergs den 26 juli.

– Vi har efter loppet i Boden tagit det lite lugnare med sikte på loppet på Jägersro och med den här riktiga urblåsaren kommer han att gå framåt otroligt i form och det lär behövas när han möter de allra bästa, avrundade Redén.

Brother Bill som inte kunde göra sig själv rättvisa i Elitloppet då han inte trivdes att övernatta i säkerhetsstallet och åt och drack dåligt visade att han tillhör den yppersta eliten när han är på topp.

Plus även till måltrean Usain Töll körd av Björn Goop som avslutade bra. Beartime visade att det var rätt att hemmahästen, tränad av Helena Edlund, fick ett wild card genom att bli fyra från vinnarhålet med Carl Johan Jepson. Click Bait som forcerades fram till dödens orkade inte på upploppet och den fjärde av elitloppshästarna Vernissage Grif galopperade tidigt bort alla chanser.

Kong C.K överlägsen i Erik Perssons memorial

Erik Perssons memorial var tillika Dubbelcupens final med 200 000 kronor till vinnaren. De mest betrodda fanns på startfållan där Crussi Dull och Kong C.K hade flest anhängare.

Den sistnämnde med Per Oleg Midfjeld i sulkyn var kvickast och satt tidigt i spets medan det krånglade för Crussi Dull som var Ulf Ohlssons enda uppsittning för dagen. Efter 27,5 första 500 meterna ökade Midfjeld tempot så att man varvade på 25,3. Ett slutvarv i ännu högre tempo gjorde att de på tillägg var totalt chanslösa och segermarginalen skrevs till många längder när sexåringen vann på 1 24,7/2 140 meter.

Tvåa på väldigt behörigt avstånd blev Torbjörn Jansson som körde Wolt åt Jan Olov Persson medan Rolf Martin med Adrian Solberg Akselsen från dubbla tillägg knep tredjepriset och var den enda som hade en bättre sluttid än vinnaren.

Artikeltaggar

ÅrjängÅrjängstravetTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.