Hoppa till huvudinnehållet

Dalslandssonen Oskar J vann i Årjäng: ”Finns ingen trevligare bana att tävla på”

Publicerad:
Oskar J Andersson och Readly Lavec vann första V75-loppet. Foto: Malin Albinsson

Dalslandssonen Oskar J Andersson, numera tränare på Sundbyholm, inledde V75-spelet med en säker spetsviktoria med egentränade Readly Lavec.

Snabbt till spets och sedan styrde Oskar J där framme även om det blev lite körning på mellanvarvet i detta lopp över 2 640 meter.

Oracle Tile försökte över upploppet men Readly Lavec svarade upp galant och vann med en säker längd på 1.12,8a/2 640 meter vilket också nu är hästens rekord.

Mycket fin insats också av hemmahästen Monfalcone som för Peter Strömberg tog fjärdepriset efter ett fint lopp i rygg på ledaren och vinnaren Readly Lavec.

– Hästen kom tidigt till oss och han utvecklats hela tiden och han gillar verkligen att tävla.

– Eftersom jag är från Dalsland och Paula från Värmland har jag alltid gillat besöken i Årjäng och det finns ingen trevligare bana att tävla på, säger en strålande glad Oskar J Andersson.

Spännande upplopp i V75-avdelning 2, som var Diamantstoet, där slutligen Madame Af Djupmyra fick greppet på ledande Hearts. Dryga varvet kvar styrde Tomas Pettersson på med det sjuåriga stoet som när kilometern återstod kom fram utvändigt Hearts. Det stod och vägde men precis på linjen satte Madame Af Djupmyra nosen först.

Ett lopp där det var många galopper bland de betrodda där Carelya, Mellby Ia, Bring Me Wine och Beatrice Trio straffade ut sig under loppets gång.

Inget snack om saken i V75-avdelning 4 där André Eklundh och Kövras Joker dundrade till spets från springspåret och stannande där till linjen helt ohotad i detta klass II lopp.

Med 350 meter kvar ryckte Eklundh undan och det blev flera längder ner till övriga fältet på nya rekordet 1.13,8/2 140 meter.

Fin dag för Oskar J Andersson som här tog andrapriset med stallets Cheval Mon Ami.

En riktig upploppsthriller utspelade sig i avdelning 4 där Conrads Diderot hade skaffat greppet in på upploppet men blev hårt ansatt av Rossi Garline och Midnight Special.

Rossi Garline påbörjade sitt avancemang från tredje utvändigt med 700 meter kvar och var gott gåendes som första häst i tredjespår för Flemming Jensen. Sakta men säkert kom Rossi Garline närmare och i loppets slutskede satte den femårige Readly Express-sonen huvudet först där det var tajt mellan de tre första som samtliga noterade tiden 1.13,5a/2 140 meter.

I bronsdivisionen var Zorro Wind hårt betrodd för Alessandro Gocciadoro och den sjuårige Ready Cash-sonen gjorde ingen besviken. Trots en blytung inledning med en vid förstasväng tryckte sig Gocciadoro till ledningen efter 500 meter. När det drog ihop sig då Stenson ställde en allvarlig fråga så stack Zorro Wind undan och vann med ett par längder i karriärens 21 seger i 36:e starten.

Segertiden blev gångbara 1.11,2a/1 640 meter.

Artikeltaggar

ÅrjängÅrjängstravetTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.