Mardrömsdag i Estland för Solberg – tolv minuter från ledning

Publicerad:
Oliver Solberg hade en mardrömsdag i Estland. Foto: Romain Thuillier

Nia efter första dagen och bara 1,6 sekunder från ledning. Andra dagen blev från sträcka sex en enda lång mardröm för Oliver Solberg.

Efter punktering och trasig styrservo tappade han totalt tolv minuter och många placeringar.

Den andra dagen av det estländska VM-rallyt började bra för unge Oliver Solberg. Han klättrade två placeringar på den totalt andra sträckan och låg på åttonde plats efter tredje, 46 sekunder från ledning.

När den sjätte sträckan skulle köras hade han tappat till tionde plats, 1,35 minuter efter. Sen förstördes dagen mer och mer, sträcka för sträcka.

Halva sträcka sex fick han köra med ett punkterat däck och tappade 40 sekunder. På sträcka sju körde Solberg på en sten, vilket medförde att styrservon pajade. Resterande två sträckor fick han ta sig igenom utan just styrservo, något som syntes i resultatlistan.

När Oliver Solberg gick i mål för dagen hade han tappat totalt tolv minuter och 18 placeringar, till 27:e.

”Mina armar gör väldigt ont efter att ha kört utan styrservo, men vi tog oss igenom dagens sista sträcka och kan serva bilen nu”, skriver Oliver Solberg på Twitter.

Tappade en timme

Värre kunde det dock ha gått, vilket ledaren från dag ett, Craig Breen, fick uppleva. På sträcka fyra körde han av vägen, vilket även förstörde irländarens styrservo. Han tappade sedan cirka tio minuter per sträcka och gick i mål en timme efter ledande Kalle Rovanperä från Finland.

Artikeltaggar

EstlandOliver SolbergRally

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare