Hoppa till huvudinnehållet

Därför lämnar Glenn Olsson Rally Sweden

Publicerad:
Rally Swedens vd Glenn Olsson lämnar sitt uppdrag efter tio år som ansvarig..
Rally Swedens vd Glenn Olsson lämnar sitt uppdrag efter tio år som ansvarig.. Foto: Micke Fransson/TT

Glenn Olsson lämnar sitt uppdrag som vd på Rally Sweden. Det är starka känslor som kommer fram när han berättar om de tuffa rallyåren.

– Jag tar med mig så många minnen, det har varit extrema situationer där vi har varit så nära att behöva ställa in – men vi har lyckats, säger Olsson till NWT.

Glenn Olsson tackar för sig. På fredagen meddelades nyheten att han lämnar posten som vd för Svenska rallyt.

– Rally Sweden har sin bas i Umeå nu vilket innebär även att jag behöver vara mer på plats där och ännu mer hemifrån och den lösningen är inte långsiktig för mig och familjen, säger Olsson i pressutskicket.

För NWT utvecklar han sina tankar.

– Tankarna att sluta har kommit från och till i flera år, men det här året har jag känt att det har varit svårt att ha ett vettigt liv totalt sett. Att hantera den situation som varit har inneburit en extrem belastning på familjelivet, säger han. Det har varit många turer, och att jag slutar nu är inte bara på grund av familjelivet – men just nu blir det här bättre för mig och familjen.

”Ett hopkok”

Glenn Olsson har sedan rallyflytten pendlat mellan Värmland och Umeå.

– Jag har flugit upp och ned, och varit borta varannan vecka. Det blev ett annat liv. Sen har det varit mycket som varit utmanande. Man kan säga att det är ett hopkok av olika saker som lett till den här dagen.

Anna Nordkvist, som är generalsekreterare för Svensk Bilsport och ordförande i Rally Sweden menar att man nu står inför en stor utmaning i att ersätta Glenn Olsson.

– Det är naturligtvis ett stort avbräck för Rally Sweden och förbundet som är ägare av rallyt. Vi tappar en duktig, erfaren person som har väldigt mycket kunskap om hur VM-rallyt ska drivas. Det blir en ny situation for oss alla. Glenn har under åren gjort ett enormt arbete med att lyfta, stärka och befästa Rally Sweden som ett professionellt idrottsevent och dessutom skapat ett starkt kommersiellt varumärke för Rally Sweden, säger hon i pressutskicket.

”Fåtal har vetat”

Någon ny vd är inte presenterad, där pågår arbetet bakom kulisserna för fullt. Målet är att Olssons ersättare ska kunna gå parallellt under en tid för att komma in i rollen.

– Jag har sex månaders uppsägningstid och jag slutar gärna tidigare så att en ny vd ska få jobba på, men jag vill lämna över på ett bra sätt till den som tar över, säger Glenn Olsson till NWT.

Vad ska du göra nu?

– Jag vill fortsätta i eventbranschen och jobba med stora evenemang. Men det kommer bli mer tydligt längre fram.

Glenn Olssons telefon gick av förklarliga skäl varm under fredagen.

– Ett fåtal har vetat om att jag ska sluta innan nyheten gick ut, jag har ringt runt till några personer och berättat och kommer säkert prata med många fler idag.

Vad tar du med dig från de här åren?

– Jag tar med mig så många minnen, det har varit extrema situationer där vi har varit så nära att behöva ställa in – men vi har lyckats, säger en känslosam Glenn Olsson.

Han hyllar kollegorna som slitit med såväl snöbrist som rallyflytt.

– Det är det som är grejen med att jobba i den här typen av organisation. Man jobbar så extremt tight. Jag har hängt med i många år nu, och människorna jag jobbat med har blivit nära vänner.

Hur känns det nu, när nyheten är ute?

– Jag får flashbacks från åren som varit, och blir påmind om saker som hänt. Det känns sentimentalt på något sätt.

Artikeltaggar

Glenn OlssonMotorsportSvenska rallyt

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.