Hoppa till huvudinnehållet

Efter pengaregnet och sju rätt – här är Olivers tankar inför V75 i Årjäng

Publicerad:
Oliver Johansson är stekhet. Vår travguru levererar nu sina bästa tips inför lördagens V75 på Årjängstravet.

Att Francesco Zet skulle vinna Sprintermästaren i Halmstad visste alla. Att jag däremot skulle göra rent hus på V75 förra lördagen var inte helt lika givet. Men så blev fallet. Grattis alla andelsköpare som fick dela på drygt 195 000 kronor! Nu vänder vi blad och fokuserar på nästa uppgift. För till helgen vill jag helst se en till nolla när jag rättar saldot.

Travspanarens succé – andelsspelet gav sju rätt på V75: ”Större system på gång”

Årjängstravet står som arrangör nu till helgen när V75-tävlingarna ska avgöras. Detta är verkligen en av de roligaste dagarna på hela året att vara på plats och det bjuds alltid på bra sport och som travkonsument är det ens plikt att närvara.

Det är verkligen något speciellt med den här dagen. På andra banor kan stämningen oftast dö ut när majoriteten misslyckas på spelet men på Årjängstravet känns det som att spelet, och att vinna pengar, bara är en ren och skär bonus.

Man åker dit för att vinna stålar absolut, men folkfesten, gemenskapen och den vackra banan är verkligen det som lockar besökarna mest. Jag har varit på plats de fyra senaste åren och det jag tycker är unikt är alla människor man träffar. Det kan vara allt ifrån kollegor till gamla barndomsvänner. Människor man aldrig trodde skulle besöka en travbana, helt enkelt.

Sen att Årjäng arrangerar V75 en gång per år har jag inget problem med. Jag tycker det är lite charmigt och publiksiffran under lördagen är oftast väldigt hög. Förra året var det restriktioner så det behöver man inte fördjupa sig i, men till helgen förväntas det dyka upp mellan 7000 och 8000 åskådare. Magiskt!

Sportsligt tycker jag tävlingarna håller en bra nivå men jag tror rent spontant att omgången kommer ge betydligt mindre än förra helgen. Om elitloppsvinnaren Don Fanucci Zet vinner Årjängs Stora Sprinterlopp återstår att se men självklart ska jag göra mitt yttersta för att fylla på i semesterkassorna.

Hoppas vi ses där!

V75 Årjäng – jackpot 35 Miljoner

Det bjuds på en minijackpot när V75 kommer till “Sveriges vackraste travbana”. Förra helgen var jag verkligen rätt på det och i Årjäng finns det som vanligt flera favoriter i fara. Jag hoppas både vädret och hästarna vaknar på rätt sida för då kan det bli en väldigt rolig lördag. Här kommer nycklarna.

V75-1

4 Oracle Tile trivs över lång distans och senast vann han mot ett betydligt bättre gäng än dessa. Han kan få överta ledningen tidigt och då är det hästen att slå.

7 Gardner Shaw är väldigt bra när han tävlar på topp. Han brukar ställa till det för sig själv men sköter han sig ska han räknas tidigt i inledningen.

12 Viking Brodde snackas det ofta om. Hästen vinner dock väldigt sällan men får han smyga med här kan det räcka långt till slut. Given till den här procenten.

V75-2

4 Carelya ska tävla barfota runt om vilket är intressant. Om hon kliver iväg felfritt så får dom andra jaga henne. Förstahäst, helt klart.

12 Cash And Carry satte krokben på sig själv senast och motståndet var definitivt för bra. Nu går hon ner i klass och jag blir inte förvånad om hon blåser ner samtliga.

14 Beatrice Trio har lyft sig på slutet och kan vinna med olika upplägg. Måstestreck men verkligen ingen spik.

V75-3

3 Kong C.K är obesegrad felfri och är befogad favorit här. Kallblod däremot är helt iskallt och jag kommer gardera oavsett om hästen hade haft hundra raka segrar.

7 Björnemyr Tore är en vinnartyp som visat prov på styrka i tidigare starter. Står hyfsat bra inne på pengarna och för mig är han given på systemet.

13 Tekno Viking var fin senast men står ganska jobbigt till nu med 40 meters tillägg. Får han en bra löpning härifrån kan han blanda sig i segerstriden.

V75-4

1 Hawker Typoon har tävlat jämnt på slutet och brukar ta fina placeringar. Här kan det bli rygg på ledaren och han kan vinna med maxklaff.

7 Kövras Joker stekte jag förra veckan och hade han inte galopperat hade V75 inte gett lika bra. Nu är dock förutsättningarna bättre och jag tror han sitter i ledningen efter en bit. Då är det hästen för övriga att slå och jag tycker han är ett spikförslag till den här procenten.

12 Red Rum är en fin travare som fick ett omöjligt lopp senast. Spåret behöver inte vara en nackdel i voltstart och han är en av dom som kan vinna om man garderar mitt spikförslag.

V75-5

2 Icouldbetheone har gjort det riktigt bra i årets samtliga starter och han måste verkligen tas på allvar här. Bra kusk och bra spår gör att han blir mitt förstastreck.

5 Conrads Diderot är stark och har gjort det bra i sin nya omgivning. Loppet är dock väldigt öppet och att luta sig mot honom känns totalt iskallt. Jag kommer inte göra det i alla fall.

8 Farfars Dream hade nog vunnit senast om han inte galopperade. Nu är läget mycket sämre men löser det sig med positionerna ska han räknas tidigt.

V75-6

1 Global Virgin spurtade bra senast men står lite hårt inne i loppet här. Men en lågt streckad hemmahäst ifrån ett fint läge måste med om man streckar på.

6 Zorro Wind är riktigt bra när han tävlar på topp och risken finns att han bara dundrar runt samtliga här. Kan vara ett spikförslag.

11 Bara Du Chene är kioskvältaren i loppet. Kommer ifrån monté och det brukar tända till hästarna. Måste ha överpace för att vinna men jag vill ändå varna för honom.

V75-7

6 Brother Bill var blek senast men gillar distansen och läget blev ok. Om han har hittat formen igen blir han att räkna med men jag tror det blir jobbigt att stå emot favoriten.

9 Don Fanucci Zet är en kanon och gör sällan någon besviken. Spåret är vad det är men ingen kommer bli förvånad när Örjan kommer längst ut i banan. Spik.

10 Vernissage Grif vann det här loppet ifjol och var riktigt bra i den senaste starten. Han är främsta utmanare till favoriten och skulle något oväntat blir han farlig i avslutningen.

Olivers spaning

Spiken: 9 Don Fanucci Zet är hårt betrodd men med all rätt. Sveper samtliga i sista sväng. That`s it.

Avslaget: 5 Conrads Diderot blir överspelad i omgångens öppnaste avdelning. Jag kommer gardera brett.

Draget: 1 Global Virgin blir väldigt lite spelad och kan vinna om luckan kommer till slut. Rolig skräll.

Vill du spela V75 med mig hittar du mina andelar i länken här.

Artikeltaggar

ÅrjängstravetTravV75

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.