Premiär för rallytur mellan olika loppisar i Bjurtjärn

Publicerad:
Ingrid Andersson från Hembygdsföreningen är loppisansvarig. Foto: Eva Wiklund

I trakten kring Bjurtjärn finns inte mindre än 15 loppisar. Under lördagen kommer besökare kunna köra runt mellan dem och shoppa mer eller mindre nödvändiga prylar.

I Bjurtjärn finns två aktiva föreningar som jobbar för hembygden; Bjurtjärns Byalag och Bjurtjärns hembygdsförening. Nu gör de gemensam sak och arrangerar bygdens första ”loppisrally” lördag 16 juli, det meddelar de i ett pressmeddelande.

Hela 15 försäljare finns utspridda i bygden och hembygdsföreningen har gjort en karta.

Ingrid Andersson från hembygdsföreningen är loppisansvarig tillsammans med Johan Järlestedt från byalaget.

– Det är en levande bygd och Bjurtjärnsandan är speciell. Det finns väldigt många driftiga människor här, säger Ingrid Andersson, som hoppas på att många besökare ska vilja leta sig runt på byvägarna på lördag.

Det är första gången som man testar konceptet just i Bjurtjärn och Ingrid menar att det kan vara ett perfekt sätt att få upptäckta bygden.

– Bjurtjärn har ju ingen riktig bykärna, men det är en fantastiskt vacker bygd med sjöar och fina vyer, så genom att åka runt på loppisarna kan man också få se småvägar man kanske aldrig hade åkt på annars, säger Ingrid, som fått massor av positiv respons inför helgens begivenhet.

Ladda ner PDF

Artikeltaggar

BjurtjärnHemesterHus och hemLoppmarknaderShopping

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare