Hamnkalaset drar igång: ”Att möta publiken är mitt liv”

Publicerad:
Petter, Miss Li och Magnus Uggla är redo att nocka Karlstadpubliken med hitkavalkader utan dess like på lördag. Foto: Anders Wiklund/TT

90-talsnostalgi på fredag, hip-hop, rock och pop på lördag. Nu drar Hamnfesten i Karlstad igång och sommarpeppen är total.

– Nu smäller det på riktigt, säger Petter.

Fredagen och lördagen bjuder på musik, musik och lite mer musik när Hamnfesten drar igång i Karlstads Inre Hamn. Bakom arrangemanget står Bröderna Olsson som även arrangerat Arvikas Hamnfestival i många år och förhoppningarna ligger på att även detta ska bli en återkommande tradition.

Ny festival i Inre hamn med Uggla, E-type och Miss Li: ”Kommer inte bli trångt”

– Inre hamn är så satans trevligt, det vore väldigt kul om vi kunde skapa en ny festivaltradition här, säger Andreas Olsson i en tidigare intervju.

Per Lidén och Annika Thörnquist bildade Da Buzz i Karlstad i slutet av nittiotalet. På fredag kör de sina hits på hemmaplan igen.
Per Lidén och Annika Thörnquist bildade Da Buzz i Karlstad i slutet av nittiotalet. På fredag kör de sina hits på hemmaplan igen. Foto: Ocean Music Group

Under fredagen kommer det bli nostalgi av stora mått när Vi som älskar 90-talet står för underhållningen. Klassiska akter som brittiska pojkbandet East 17, eurodisco-drottningen Paradisio och E-type står på scen. Under kvällen uppträder även Karlstadbördiga Da Buzz.

Underhållningen på lördag står Petter, Magnus Uggla och Miss Li för som lärde känna varandra under inspelningen av TV-programmet Så Mycket Bättre.

– Det är en turné som blivit uppflyttad två år i rad nu på grund av covid, men i sommar smäller det på riktigt. Vi har sålt väldigt bra med biljetter vilket är jätteroligt, säger Petter i en intervju med TT.

– Peppen är faktiskt obeskrivlig. Att stå på scen och resa runt i Sverige och möta publik är väldigt synonymt med sommar för mig, det är mitt jobb men också mitt liv, fortsätter han.

Sara Ullberg

Christian Dyresjö

Plats för 10 000 i Inre hamn – så här ska festivalområdet se ut

Artikeltaggar

Andreas OlssonBröderna OlssonInre hamnKarlstadMagnus UgglaMiss LiMusikNöje/Kultur

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare