Hoppa till huvudinnehållet

Hamnkalaset drar igång: ”Att möta publiken är mitt liv”

Publicerad:
Petter, Miss Li och Magnus Uggla är redo att nocka Karlstadpubliken med hitkavalkader utan dess like på lördag. Foto: Anders Wiklund/TT

90-talsnostalgi på fredag, hip-hop, rock och pop på lördag. Nu drar Hamnfesten i Karlstad igång och sommarpeppen är total.

– Nu smäller det på riktigt, säger Petter.

Fredagen och lördagen bjuder på musik, musik och lite mer musik när Hamnfesten drar igång i Karlstads Inre Hamn. Bakom arrangemanget står Bröderna Olsson som även arrangerat Arvikas Hamnfestival i många år och förhoppningarna ligger på att även detta ska bli en återkommande tradition.

Ny festival i Inre hamn med Uggla, E-type och Miss Li: ”Kommer inte bli trångt”

– Inre hamn är så satans trevligt, det vore väldigt kul om vi kunde skapa en ny festivaltradition här, säger Andreas Olsson i en tidigare intervju.

Per Lidén och Annika Thörnquist bildade Da Buzz i Karlstad i slutet av nittiotalet. På fredag kör de sina hits på hemmaplan igen.
Per Lidén och Annika Thörnquist bildade Da Buzz i Karlstad i slutet av nittiotalet. På fredag kör de sina hits på hemmaplan igen. Foto: Ocean Music Group

Under fredagen kommer det bli nostalgi av stora mått när Vi som älskar 90-talet står för underhållningen. Klassiska akter som brittiska pojkbandet East 17, eurodisco-drottningen Paradisio och E-type står på scen. Under kvällen uppträder även Karlstadbördiga Da Buzz.

Underhållningen på lördag står Petter, Magnus Uggla och Miss Li för som lärde känna varandra under inspelningen av TV-programmet Så Mycket Bättre.

– Det är en turné som blivit uppflyttad två år i rad nu på grund av covid, men i sommar smäller det på riktigt. Vi har sålt väldigt bra med biljetter vilket är jätteroligt, säger Petter i en intervju med TT.

– Peppen är faktiskt obeskrivlig. Att stå på scen och resa runt i Sverige och möta publik är väldigt synonymt med sommar för mig, det är mitt jobb men också mitt liv, fortsätter han.

Sara Ullberg

Christian Dyresjö

Plats för 10 000 i Inre hamn – så här ska festivalområdet se ut

Artikeltaggar

Andreas OlssonBröderna OlssonInre hamnKarlstadMagnus UgglaMiss LiMusikNöje/Kultur

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.