Hoppa till huvudinnehållet

Rock, bilar och Hellstrand - ”Med Staffans låtar kan det inte bli fel!”

Publicerad:
Andreas Jonsson & Pink Cadillac Band gillar att jobba med Staffan Hellstrand. ”Staffan var sugen på mer så vi bokade in spelningar även nu i sommar” säger Andreas Jonsson om samarbetet. Foto: Emil Jonsson

The Pink Cadillac Band, med Andreas Jonsson i spetsen, gästas i dagarna två av artisten och låtskrivaren Staffan Hellstrand.

Efter en lyckad höstturné gör de slag i sak igen och delar scen både på Kärnåsen under onsdagseftermiddagen och med en stor konsert på Hembygdsgården i Kil på torsdag.

Andreas Jonsson & The Pink Cadillac Band har på senare tid kunnat höras på P4 Värmland där låten ”Hello” spelats flitigt. Bandet som spelar ”äkta Rock ’n’ Roll from the 50s” bjuder under sina spelningar på en mix av egenkomponerat material och en del klassiker av bland andra Jerry Lee Lewis och Chuck Berry.

Nu i dagarna kan man se de live vid två tillfällen och då kommer repertoaren även bestå av låtar från annat håll då artisten och låtskrivaren Staffan Hellstrand gästar det rockiga gänget. Hellstrand som skrivit låtar som ”Lilla Fågel Blå” och ”Fiskarna i haven” (som han skrev åt Idde Schultz) har en diger låtkatalog och det är inte de första gången de står på scen tillsammans.

Både grammisar och rockbjörnar har det blivit under Staffan Hellstrands trettioåriga karriär. Och hits både i eget namn och för andra artister. Däribland Sven-Ingvars vars musik också kommer att framföras under konserterna.
Både grammisar och rockbjörnar har det blivit under Staffan Hellstrands trettioåriga karriär. Och hits både i eget namn och för andra artister. Däribland Sven-Ingvars vars musik också kommer att framföras under konserterna.

– Vi gjorde en turné i höstas där Staffan gästade oss på fem spelningar. Staffan var sugen på att spela mer så det passade perfekt att köra några gig även nu under sommaren. Vi tycker båda om att jobba med varandra, säger Andreas Jonsson.

Redan idag står de på scen när de gästar Klar-Hälja på Kärnåsen under tidig eftermiddag.

– Vi kör ett mindre program där men på torsdag kör vi för fullt på Hembygdsgården i Kil. Det blir en konsert på ungefär två och en halv timma med paus. Under pausen kan man titta på lite fordon som står på området, berättar Andreas Jonsson.

Andreas Jonsson & The Pink Cadillac Band har spelat ihop sen 2012 och gjort över 300 spelningar till en entusiastisk skara runt om i Sverige. Det både svänger och rockar om bandet och ihop med Staffan Hellstrand skapas en bred musikalisk palett.

– Jag är ju svag för Deep Purple, kombinationen av distad orgel och det där 60-taliga, så mina egna låtar brukar gå lite åt det hållet.

– Nu hoppas vi på fint väder på torsdag. Utsikten över Fryken ihop med toner från härlig 50-tals rock n roll, Sven-Ingvars & självklart många av Staffans fina låtar kan inte bli fel! fortsätter Andreas Jonsson.

Vid regn hålls torsdagens konsert på Kulturhuset Kilarena.

Andreas Jonsson & The Pink Cadillac Band med Staffan Hellstrand

Staffan Hellstrand: Sång/Gitarr

Andreas Jonsson: Sång/Gitarr

Lars Nilsson: Gitarr

Christian Jernbro: Trummor

Peter Wanngren: Bas/Sång

Richard Ivarsson: Piano/Orgel/Dragspel

Artikeltaggar

Andreas JonssonKilKilNöje/KulturStaffan HellstrandThe Pink Cadillac Band

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.