Lagkaptenen efter beskedet: ”Jag trivdes jättebra med Kostas”

Publicerad:
Karlstad fotbolls lagkapten Andreas Bellander. Foto: Lisa Olaison

På onsdagsförmiddagen kom beskedet att Konstantinos Panagopoulos får lämna uppdraget som huvudtränare för Karlstad Fotboll.

– Det är aldrig kul när det ska behöva gå såhär långt att en tränare inte får vara kvar, säger lagkaptenen Andreas Bellander.

”Kostas” kom med fina meriter när han tog över huvudtränaruppdraget i Karlstad Fotboll för två år sedan. Förväntningarna var höga men resultaten har inte blivit som man hoppats.

– Jag fick reda på det nu i morse, jag har inte hunnit smälta det riktigt än. Men det är klart det är aldrig kul när det ska behöva gå såhär långt att en tränare inte får vara kvar men jag antar att klubben har tagit det beslutet som de tror blir bäst och det får man lita på, säger Andreas Bellander.

Vad tror du ligger bakom beslutet?

– Jag gissar att det är den sportsliga delen där, resultaten har ju inte riktigt matchat förväntningarna som var innan säsongen. De har inte uppfyllts så jag antar och tror att det är därför.

Hur var Kostas som tränare?

– Jag trivdes jättebra med Kostas, väldigt duktig och kunnig och seriös tränare. Jag har inget illa att säga om kostas alls, det är synd att det blir såhär men sådan är fotbollen.

Karlstad fotboll väljer att göra en intern rekrytering inför hösten när Ulf Buskqvist tar över vid rodret som huvudansvarig. Han kommer närmast från Karlstad Fotbolls utvecklingslag i division tre som under hans ledning har huserat i toppen av tabellen.

– Vet egentligen inte mycket alls mer än att han tränar vårt utvecklingslag och gjort ett väldigt bra jobb där. De spelar en väldigt attraktiv och utvecklande fotboll så vi får se vad han kan bidra med hos oss. Jag har inte träffat honom än, vi träffar honom på måndag när vi återstartar efter semestern, säger Andreas Bellander.

Hur ser du på chanserna att avancera i tabellen under hösten?

– Vi får se nu när det är som är, men klart vår målsättning är att vinna så många matcher som möjligt. Vi är en bit efter nu, med en ny tränare hoppas jag det ger lite energi så vi kan göra en bra start på hösten så får vi ta det därifrån. Jag tror inte att vi ska ha några mål utåt att vi ska göra vissa prestationer utan starta hösten bra så får vi ta det därifrån.

Artikeltaggar

Andreas BellanderFotbollIF Karlstad FotbollKarlstadKostas Panagopoulos

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare