Hoppa till huvudinnehållet

Jutyar Sindy: "Vi ska inte vara där”

Publicerad:
Islamiska kulturföreningen är väl förberedda för Rasmus Paludans demonstration i Karlstad och har planerat för flera alternativa aktiviteter. (Arkivbild.)
Islamiska kulturföreningen är väl förberedda för Rasmus Paludans demonstration i Karlstad och har planerat för flera alternativa aktiviteter. (Arkivbild.) Foto: Håkan Strandman

– Vi är väl förberedda, säger Jutyar Sindy, som sitter i styrelsen för Islamiska kulturföreningen, om Rasmus Paludans demonstration i Karlstad.

På onsdagen stod det klart att den högerextremistiske politikern Rasmus Paludan får tillstånd att demonstrera på Kronoparken i Karlstad.

Beslutet kommer inte som någon överraskning för Islamiska kulturföreningen i Karlstad.

– Vi har stått i kontinuerlig kontakt med polisen och olika myndigheter och själva planerat en massa aktiviteter för barn och unga så att de ska hålla sig borta från hans manifestation, säger styrelseledamoten Jutyar Sindy.

På Campus

Islamiska kulturföreningen kommer att hålla till på Campus på Kronoparken från tidig morgon till eftermiddagen den 22 juli när Rasmus Paludan kommer till Karlstad.

Där kommer de att fika, grilla och ha olika aktiviteter.

– Han får göra det han gör. Det är hans sak. Nu får vi göra det vi kan för att se till att det som hänt i de andra städerna inte händer här, säger Jutyar Sindy.

Så fort Rasmus Paludans ansökan om att få demonstrera blev känd har Islamiska kulturföreningen agerat utifrån att han skulle få tillstånd:

– Och vid varje fredagspredikan sedan dess har det bara handlat om detta: att vi inte ska vara där. Och att även om det brinner inombords när han bränner koranen betyder inte det att den inte finns. Den finns kvar i våra hjärtan, säger Jutyar Sindy.

Fyra män döms till fängelse efter påskupploppenHögerextreme politikern Paludan beviljas tillstånd för möte på Kronoparken

Artikeltaggar

CampusIslamiska kulturföreningenKarlstadKronoparkenRasmus PaludanSamhälle

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.