Buskqvist om nya rollen: ”Få in energi och entusiasm”

Publicerad:
Ulf Buskqvist tar klivet upp från utvecklingslaget till division ett. Foto: Helena Karlsson

Han har på ett imponerande sätt fått fart på Karlstad Fotbollsutveckling i division tre med en attraktiv fotboll.

När tränarrollen blev ledig ett steg upp tog Ulf Buskqvist chansen.

– Jag vill få in energi och entusiasm i fotbollen, säger KF:s nya huvudtränare.

Med bara fem segrar på 14 matcher valde Karlstad Fotboll att bryta med tränare Konstantinos Panagopoulos.

Ersättaren hittade man i egna leden, där Ulf Buskqvist under våren lett ett ungt Karlstad Fotbollsutveckling till en fjärdeplats i division tre västra Svealand.

– Processen har hållit på ett tag, men det har varit snabba puckar senaste veckan när jag fick frågan och funderade över hur jag skulle göra innan jag tackade ja.

Filipstadsbördige Ulf Buskqvist tog över KFU i division två, säsongen man åkte ur till trean.

Han ser det nya uppdraget som intressant och spännande.

– Jag har haft regelbunden kontakt med A-laget och ”Kostas” och vet att det finns kompetens i både spelare och resten av gruppen. Nu gäller det för mig att bygga vidare på det genom att lära känna spelare och miljö för att förhoppningsvis hitta energi och entusiasm i fotbollen igen.

Kommer du in med ett nytt sätt att spela också?

– Egentligen har nog både jag och Kostas samma syn på fotbollen. När man kommer in såhär är det svårt att ta ut en helt ny riktning, först vill jag lära känna spelarna så kan vi gemensamt känna var gruppen vill och då få loss energin.

Efter en tuff vår vill han få spelarna att tro på sitt fotbollskunnande. Föreningsmålet att ta sig till Superettan ser han inte som helt omöjligt än.

– Det är mycket att spela om fortfarande men det är viktigt att hela gruppen får vara med och sätta upp målet med hösten. Vi måste få ett mod som gör att vi vågar vinna.

Vilka delar av ledarstaben som blir kvar är inte helt klart menar Buskqvist, samma sak gäller teamet i utvecklingslaget.

– Det blir nästa steg nu. Grunden finns där i båda lagen och jag litar helt på den kompetens som finns.

Bro för talanger

Ulf Buskqvist hoppas också han kan bli en bro mellan A-lag och utvecklingslag, något som kan utveckla föreningens talangutveckling.

– Det är viktigt att få en långsiktig verksamhet mellan de yngre och A-laget där man måste få förtjäna att vara med uppe och träna eller spela. Framtiden får utvisa om det blir fler som går mellan, det finns duktiga spelare i föreningen.

Han kastas dessutom direkt in i hetluften när höstsäsongen drar igång under nästa vecka. Först väntar värmländskt derby i Svenska Cupen, innan serien drar igång mot Umeå en vecka efter.

– Jättebra att få en tuff tävlingsmatch direkt mot Nordvärmland som jag känner väl. Det gäller att få in rätt energi direkt som vi kan bygga på till hösten, säger Buskqvist.

– Det ska bli spännande att köra igång nu.

Artikeltaggar

FotbollIF Karlstad FotbollIF Karlstad FotbollsutvecklingKonstantinos PanagopoulosUlf Buskqvist

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare