The Hebbe Sisters sprider musikalisk glädje i husbil

Publicerad:
Systrarna Emelie, Maria och Josefine Hebbe, även kända som The Hebbe Sisters, har gett sig ut på husbilsturné. Målet är att sprida glädje med ”Smilbilen”. Foto: Marcus Paulsson

The Hebbe Sisters gav sig under tisdagen ut på en ny turné med husbil. Turnén kallas för ”Smilbilen” och meningen är att sprida glädje genom sång.

”Smilbilen” inleddes med en konsert i Museiparken i Karlstad vid lunchtid på tisdagen. Därefter väntade ett äldreboende i Kristinehamn. Turnén fortsätter sedan runt hela Vänern under fem dagar. Mellan konserterna bor systrarna i en husbil.

– Människor behöver få känna på äkta musikglädje nu mer än någonsin! Det har varit otroligt tuffa år för väldigt många och vi vill att alla ska få släppa sina bekymmer för en stund. Musik är en helande kraft, säger systrarna i ett pressmeddelande.

The Hebbe Sisters består av systrarna Emelie, Josefine och Maria Hebbe. Turnén avslutas den 17 juli i Kanalparken i Säffle. Fram till dess hoppas systrarna på många glädjefyllda upplevelser längs vägen. Gratiskonserterna som The Hebbe Sisters bjuder på finansieras i samarbete med Kulturrådet.

– Det känns så kul att Kulturrådet nappade på vår husbilsidé. Vi ses Smilbilen som ett värdefullt bidrag till svenskt kulturliv med sin tillgänglighet och sitt enkla format, säger storasyster Emelie.

– Vi hoppas på att få uppleva mycket fint under vår turné. Både mänskliga möten, men också att få se ännu mer av vår vackra svenska natur. Jag älskar att bada, så jag ser fram emot att campa längs härliga badstränder. Det finns ju så mycket fint att se i sommar-Sverige, säger mellansyster Josefine.

Turnéplan för ”Smilbilen”

12/7 kl 12 Museiparken, Karlstad

12/7 kl 16.30 Äldreboende, Kristinehamn

13/7 kl 10.30 Äldreboende, Kristinehamn

13/7 kl 19 Café Holmen, Mariestad

14/7 kl 13 Nya Stadens Torg, Lidköping

14/7 kl 18 Parken Skräcklan, Vänersborg

15/7 kl 16 Drottningtorget, Trollhättan

16/7 kl 16 Dalslands center, Håverud

17/7 kl 14 Edsleskog, Åmål

17/7 kl 17 Kanalparken, Säffle

Artikeltaggar

MusikNöje/KulturThe Hebbe SistersVärmlands länVästra Götalands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare