Efter den oväntade hjälpen: Elis,10, fångade sin monstergädda

Publicerad:
Efter flera år gick Elis dröm i uppfyllelse. På bild: Jimmy Alm och Elis Kolthoff Thor. Foto: Privat

I tre år har Elis Kolthoff Thor, 10, från Stockholm drömt om att fånga en gädda.

Efter ett besök på Vidars fiskebutik i Karlstad och ett inlägg på Facebook blev drömmen äntligen till verklighet.

Dessutom fyra gånger om.

Elis har längtat i tre år efter att uppnå sin dröm: att fånga en gädda. Utan resultat har det blivit en stor besvikelse. Men skam den som ger sig.

– Vi gick in i fiskebutiken för att handla mask och när Stefan Lindén som jobbar där fick höra hur länge Elis väntat på sin första gädda föreslog han att vi skulle följa med på fisketur, säger mamma Désirée Kolthoff.

Sagt och gjort. Stefan tog med Elis på en fisketur där tanken först var att de skulle stå vid älvens kant och kasta. Men efter att ha fått syn på sin bror som då var ute med båten kunde de alla tillsammans ta sig ut på en fisketur på vattnet.

Stefan Lindén och Elis. Först var tanken att fiska från bryggan, men sen fick de hoppa med på en båt.
Stefan Lindén och Elis. Först var tanken att fiska från bryggan, men sen fick de hoppa med på en båt. Foto: Privat

– Jag vill ju hjälpa till. Fiske är en hobby man kan göra hela livet. När man själv har fångat de stora fiskarna man vill fånga är det en sån glädje att se yngre lyckas. Man får själv glädjen tillbaka, säger Stefan.

Fisketuren resulterade i tre gäddor och Elis dröm hade äntligen gått i uppfyllelse.

– Det känns väldigt bra. Jag har varit ganska ledsen tidigare över att jag inte fått en gädda men nu smällde det äntligen på, säger Elis stolt.

En stolt 10-åring.
En stolt 10-åring. Foto: Privat

Historien slutar inte där.

I ett inlägg på Facebook berättar mamma Désirée historien om Elis. Hon passar också på att fråga var man enklast kan fånga gäddor i Karlstad. Efter ett tag får hon svar.

– Det hela resulterade i att vi fick följa med på en tur tillsammans med en fiskare som heter Jimmy Alm. Det var hans flickvän som såg mitt inlägg, säger Désirée.

De bokade in en tid tillsammans och åkte ut på sjön.

Jimmy och Elis åkte ut med båten i Säffle.
Jimmy och Elis åkte ut med båten i Säffle. Foto: Privat

– Jag har hjälpt barn och unga tidigare med fiske och vet med mig att det är svårt att få en gädda på sommaren. Därför tänkte jag att han iallafall kan få följa med ut på en tur i båten, säger Jimmy.

De testade lite olika ställen utan napp, men plötsligt hände det oväntade:

– Vi åkte till ett ställe som det brukar bli napp på och helt plötsligt fick jag en gädda som vägde sju kilo och var 95 centimeter lång, säger Elis.

Lyckan var total.

– Han kommer att minnas detta för resten av sitt liv och det var så kul att se honom så glad. Jag har tack vare detta lagt ut så att andra barn också har möjligheten att få följa med på fiske. Hans glädje gjorde hela min dag, säger Jimmy.

Elis dröm gick i uppfyllelse flera gånger om och Jimmy vill genom sina sociala medier ge fler barn och unga chansen att ge sig ut och fiska. Instagram: team_rawfishingpro
Elis dröm gick i uppfyllelse flera gånger om och Jimmy vill genom sina sociala medier ge fler barn och unga chansen att ge sig ut och fiska. Instagram: team_rawfishingpro Foto: Privat

Sagan slutade lyckligt och Elis fick äntligen sin dröm att gå i uppfyllelse. Vid två tillfällen fick han hjälp av okända personer.

Mamma Désirée berättar specifikt om något Stefan sa till Elis som hon alltid kommer att minnas:

”När du blir stor en dag, då är det din tur att ta med dig en pojke ut och fiska”.

– Det var så himla fint. Både Stefan och Jimmy förtjänar att uppmärksammas. Mitt mammahjärta svämmar över av kärlek, säger Désirée.

Elis nya fiskemål är nu att fånga en ännu större gädda.

– Sjukilosgäddan kämpade på väldigt bra, men jag klarade det. Nu är mitt nya mål är att få upp en tiokilosgädda!

Artikeltaggar

Djur och naturFiskeFritid och livsstilKarlstadNyheterSäffle

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare