Hoppa till huvudinnehållet

Plats för 10 000 i Inre hamn – så här ska festivalområdet se ut

Publicerad:
Arrangörerna bakom Hamnkalaset i Inre hamn hoppas på storpublik.
Arrangörerna bakom Hamnkalaset i Inre hamn hoppas på storpublik. Foto: Magnus Andersson / TT

Nästa helg arrangeras Hamnkalaset i Inre hamn i Karlstad. Under två dagar ska området fyllas med publik och allt det som hör en musikfestival till.

Arrangören Andreas Olsson berättar hur området ska se ut.

– Det är en bra plats att arrangera en festival på, konstaterar Andreas Olsson som är en av arrangörerna.

Han berättar vidare hur det är tänkt att området ska ge en känsla av en äldre hamnmiljö.

– Vi kommer att bygga upp med rekvisita så att inte området känns stelt. Vi har bland annat fått tag i en massa gamla trälådor som tidigare har använts för potatis som vi bygger med. Tanken är att det ska kännas som förr i tiden när det var en lastkaj. Med ljussättning kommer vi att skapa en atmosfär som känns inbjudande och trevlig.

Så här ska området i Inre hamn se ut under Hamnkalaset nästa helg.
Så här ska området i Inre hamn se ut under Hamnkalaset nästa helg.
Ny festival i Inre hamn med Uggla, E-type och Miss Li: ”Kommer inte bli trångt”

Som NWT tidigare har berättat kommer scenen att placeras med ryggen mot Tullhusgatan.

– I skapandet av området får man se till hur man bäst anpassar det efter den tänkta publiken. Sedan ska logistiken fungera också, det är viktigt att ta hänsyn till det praktiska. Alla företag i området är väldigt behjälpliga, från fastighets- och parkeringsägare till Löfbergs som låter oss använda deras mark för transporter.

Musiken tog vid efter drogerna: "Det blev en jävla krasch"

Hur stor publik är området designat för?

– Vi kan ta in 8 000–10 000. Så stort är det, ytan är inget problem. Vi hade 3 000 när vi firade hockeyguldet, då var vi bara på ett litet hörn av området.

Hur väderberoende är festivalen?

– Regn tar bort glädjen. Så är det bara. Så regn och blåst klarar vi oss utan. Bara det är uppehåll så kommer det här att bli väldigt bra.

Ny festival i Inre hamn med Uggla, E-type och Miss Li: ”Kommer inte bli trångt”

Hamnkalaset arrangeras 15–16 juli och under fredagen kommer ett antal artister med anknytning till 90-talet och under lördagen uppträder Magnus Uggla, Petter och Miss Li.

Artikeltaggar

Andreas OlssonFestivalerFritid och livsstilInre hamnKändisarKarlstadKonserterLöfbergsMagnus UgglaMiss LiMusikNöje/KulturNWTOlssons bryggaUteliv

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.