Välkänd våldsbrottsling får ny fängelsedom

Publicerad:
En 45-årig man från Säffle kommun döms till fängelse för sju åtalspunkter. Foto: Johan Nilsson/TT

Den 45-årige mannen hotade flera personer att han skulle elda upp deras hus. Mannen har flera fängelsestraff på sig - och döms nu till fängelse på nytt.

Slog kompis med spikklubba – frias

45-åringen, som är hemmahörande i Säffle kommun, greps i början av juni och har suttit häktad sedan dess. Han åtalades för sju olika brott och döms nu för alla.

Det handlar om fem olika fall av olaga hot, ett fall av övergrepp i rättssak och ett fall av våldsamt motstånd. Enligt åtalet frågade 45-åringen bland annat en kvinna vad hon hade för försäkring, om någon skulle tända eld på hennes hus – efter att kvinnan gjort en anmälan mot mannen och vittnat mot honom i domstol.

En man fick också höra att det ”bara skulle kosta 15 000 kronor” för 45-åringen att få någon att ta livet av mannen. 45-åringen hotade också att bränna ner mannens hus och spränga hans bil.

En annan kvinna fick höra ”en dag när du är på jobbet kanske ditt hus brinner ner, och inte finns kvar när du kommer hem”.

Det är inte första gången 45-åringen döms för brott. Han förekommer under 31 avsnitt i belastningsregistret och dömdes senast i oktober 2020 för bland annat misshandel, våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman och grovt rattfylleri.

Påföljden i detta fall blir åtta månaders fängelse.

Artikeltaggar

Brott & blåljusOlaga hotÖvergrepp i rättssakSäffleVåldsamt motstånd

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare