Hoppa till huvudinnehållet

Nya bostadsrätter och villor byggs vid Edsgatans gård

Publicerad:
På båda sidor om Edsgatans gård byggs det radhusbyggnader i två plan med tre lägenheter i varje. Totalt handlar det om 15 bostadsrätter. Foto: Christer Wik

I den parkliknande miljön vid Edsgatans gård uppförs det nu fem flerbostadshus. Det handlar om radhusbyggnader som vardera innehåller tre lägenheter.

Utsikten över sjön Alstern är storslagen och projektet omfattar även sex villatomter.

Det är på båda sidor om Edsgatans gård som den nya bebyggelsen håller på att resa sig. De fem radhusbyggnaderna blir två våningar höga och arkitekturen är framtagen av arkitektbolaget Semrén & Månsson i Göteborg.

Formen liknar lite de flerbostadshus som byggdes för några år sedan norr om det stora gårdshuset, men med en lite modernare utformning.

– Det var byggstart i höstas och inflyttningen inleds i december med de två norra husen och fortsätter nästa sommar med de tre södra, säger Maria Frykblom, projektutvecklare på Prepart projekt som står bakom satsningen.

Utsikten över sjön Alstern är storslagen.
Utsikten över sjön Alstern är storslagen. Foto: Christer Wik

Vi kliver in i ett av husen och det som sticker ut är den storslagna utsikten över Alstern.

– Den är magisk och det gör att det här boendet blir väldigt speciellt. Samtidigt är det både nära till skogen och in till stan, säger Maria Frykblom.

På den södra sidan av Edsgatans gård har arbetet med de tre flerbostadshusen kommit i gång. På bilden ses Maria Frykblom och Anna-Carin Wahlström från Prepark projekt tillsammans med Anders Lindfors och Per Högberg från Karlstads byggtjänst.
På den södra sidan av Edsgatans gård har arbetet med de tre flerbostadshusen kommit i gång. På bilden ses Maria Frykblom och Anna-Carin Wahlström från Prepark projekt tillsammans med Anders Lindfors och Per Högberg från Karlstads byggtjänst. Foto: Christer Wik

Alla de 15 bostadsrätterna är på 132 kvadratmeter och innehåller kök, vardagsrum, tre sovrum och dubbla badrum och priset på dem varierar mellan 3,7 och 4,3 miljoner kronor.

– Intresset för dem har varit stort och 11 av 15 lägenheter är redan sålda, säger Maria Frykblom.

– Bostadsrätterna har stora fönster och rymden i rummen blir omfattande eftersom det är öppet upp till nock.

– Det är både par som vill ha ett enklare boende med hög standard och barnfamiljer som vill bo idylliskt som har köpt lägenheterna, säger Linnea Grahn, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån.

Så här kommer de färdiga radhusbostäderna se ut när de står klara.
Så här kommer de färdiga radhusbostäderna se ut när de står klara. Foto: Illustration: Semrén & Månsson

På området söder om Edsgatans gård som har anor tillbaka till 1720-talet blir det även sex villatomter.

– De är på 1 200–1 300 kvadratmeter och hittills har tre av dem sålts. Ett hus har redan kommit upp. Även från villatomterna är det fin utsikt över Alstern.

Bredvid parhusbostäderna finns det även sex villatomter och nu har det första huset kommit upp.
Bredvid parhusbostäderna finns det även sex villatomter och nu har det första huset kommit upp. Foto: Christer Wik

Artikeltaggar

Bostad och byggenFastighetsbyrån ABLinnea GrahnMaria FrykblomPrepart

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.