Sightseeing för lokala pensionärer

Publicerad:
Kerstin tyckte utflykten var både rolig och intressant. Speciellt guidningen om Karlstads gamla historia. Foto: Privat

Lokalt äldreboende fick uppleva en sightseeing runt staden med tåg.

De fick åka med på både Stadsturen och Älvturen med Karlstad Sightseeing.

Det blev även ett glasstopp på torget.

Under torsdagen förra veckan fick pensionärerna från äldreboendet Sveagatan och Gruvan möjlighet att få följa med på en utflykt runt i staden. Karstad Sightseeing hämtade upp de förväntansfulla äldre vid deras hemportar och vidare på två turer, Stadsturen och Älvturen. Utflykten tog allt som allt två timmar.

Vardaga stod bakom evenemanget och hade hyrt hela tåget för att lättare få plats men även för att göra dagen enklare att planera.

– Sånna här utflykter gör vi inte så ofta, men dagliga aktiviteter på boendet sker oftare, säger Jasmine Herhold, aktivitetsansvarig på Vardaga.

Många minnen väcktes under resans gång och tur var det att de hade varandra att dela gemensamma historier med. Arton pensionärer deltog under utflykten med några närstående. Jasmine berättar att de äldre uppskattade dels att höra guidningen om Karlstads historia men även allt nytt som tillkommit i staden.

– Det var en fantastisk dag, berättar Jasmine.

Artikeltaggar

FamiljKarlstadVardaga

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare