Hoppa till huvudinnehållet

Region Värmlands satsning: Tio dubbeldäckare

Publicerad:
Värmlandstrafik kommer köra ut tio dubbeldäckare i kollektivtrafiken. Arkivbild. Foto: Tommy Andersson

Det är ett test som förbereds i kollektivtrafiken, från och med hösten 2022 kommer delar av Värmlandtrafiks linjer trafikeras av dubbeldäckare.

På fredag, 8 juli, rullar en tvåvåningsbuss ut från Värmlandtrafiks verkstad i Säffle. Dubbeldäckaren blir det första att användas i Region Värmlands kollektivtrafik. I ett pressmeddelande skriver regionen:

”Det händer mycket i kollektivtrafiken i Värmland framöver. Framtidens kollektivtrafik ska testas och formas inför kommande stora trafikupphandlingar och resan mot ett gemensamt varumärke för all kollektivtrafik i Värmland fortsätter”.

Totalt kommer tio dubbeldäckare vara i trafik under hösten.

Bussen kommer presenteras på en pressträff på fredagen.

Artikeltaggar

KollektivtrafikTransportVärmlands länVärmlandstrafik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.