Region Värmlands satsning: Tio dubbeldäckare

Publicerad:
Värmlandstrafik kommer köra ut tio dubbeldäckare i kollektivtrafiken. Arkivbild. Foto: Tommy Andersson

Det är ett test som förbereds i kollektivtrafiken, från och med hösten 2022 kommer delar av Värmlandtrafiks linjer trafikeras av dubbeldäckare.

På fredag, 8 juli, rullar en tvåvåningsbuss ut från Värmlandtrafiks verkstad i Säffle. Dubbeldäckaren blir det första att användas i Region Värmlands kollektivtrafik. I ett pressmeddelande skriver regionen:

”Det händer mycket i kollektivtrafiken i Värmland framöver. Framtidens kollektivtrafik ska testas och formas inför kommande stora trafikupphandlingar och resan mot ett gemensamt varumärke för all kollektivtrafik i Värmland fortsätter”.

Totalt kommer tio dubbeldäckare vara i trafik under hösten.

Bussen kommer presenteras på en pressträff på fredagen.

Artikeltaggar

KollektivtrafikTransportVärmlands länVärmlandstrafik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare