Hoppa till huvudinnehållet

14-miljonerslägenhet på Tullholmen slår alla Karlstadsrekord

Publicerad:
Nästa år börjar Löfberg fastigheter bygga ett nytt projekt med två lägenhetshus alldeles vid Tullholmsviken. Högst upp i det ena byggs en etagevåning på hela 264,5 kvadratmeter. Den är redan såld och prislappen låg på 14 miljoner kronor. Foto: Illustration: Scott Rasmusson Källander

En av lägenheterna i Löfberg fastigheters två nya flerbostadshus vid Tullholmsviken slår alla Karlstadsrekord.

Det är en hela 264,5 kvadratmeter stor sjua och till det kommer en 100 kvadratmeter stor terrass och två balkonger. Priset är 14 miljoner kronor.

Nyligen inleddes försäljningen av bostadsrätterna i de två kommande flerbostadshusen i Löfberg fastigheters nästa etapp i det nya bostadsområdet Tullholmen.

Och bolagets vd Tomas Rhöse ser verkligen fram emot projektet.

– Det blir bästa läget i den nya stadsdelen alldeles vid vattnet. Vi lade ut lägenheterna i de två husen som blir fem respektive sex våningar höga till försäljning för ett par helger och redan har vi sålt drygt 30 procent av dem och har dessutom ett antal reservationer.

Vardagsrummet blir gigantiskt i lägenheten, hela 76 kvadratmeter. Illustrationsbild från ett vardagsrum i flerbostadshuset.
Vardagsrummet blir gigantiskt i lägenheten, hela 76 kvadratmeter. Illustrationsbild från ett vardagsrum i flerbostadshuset. Foto: Illustration: Scott Rasmusson Källander

En av lägenheterna som det var mycket stort intresse för var den största i de två husen, en hela 264,5 kvadratmeter stor sjua på våning sex, det vill säga högst upp i det ena flerbostadshuset.

”Försvann snabbt”

– Den försvann snabbt kan jag säga. Vi har låtit de intresserade för de nya bostadsrätterna ställa sig i kö inför säljstarten och det är en familj som har köpt den stora sjuan. Någon mer information kan jag inte ge, säger Tomas Rhöse.

Tomas Rhöse. Arkivbild.
Tomas Rhöse. Arkivbild. Foto: Lisa Olaison

Och vad får då ägaren till den kommande bostaden för pengarna? Jo, riktigt gott om plats förstås. Ett vardagsrum på 76 kvadratmeter med öppen spis, ett kök på 37 kvadrat. Utanför dessa ytor finns det en hela 98 kvadratmeter stor terrass och bredvid den en balkong åt ett annat väderstreck på 17 kvadrat.

Lägenheten utrustas med fyra sovrum, det största på 35 kvadratmeter. Detta är en illustrationsbild från hur ett sovrum kan se ut i flerbostadshuset.
Lägenheten utrustas med fyra sovrum, det största på 35 kvadratmeter. Detta är en illustrationsbild från hur ett sovrum kan se ut i flerbostadshuset. Foto: Illustration: Scott Rasmusson Källander

Utöver detta innehåller jättebostaden fyra sovrum där det största är på 35 kvadratmeter. Där kan man kliva ut på en egen mindre balkong. Lägenheten har förstås även ett rejält tilltaget badrum på 14 kvadrat samt en bastu och en bit därifrån en separat toalett.

Vi vet att det finns en marknad för den här typen av stora taklägenheter i Karlstad
Tomas Rhöse

– Det här är nog den största enskilda nya lägenheten som har byggts i Karlstad. Åtminstone på senare år och det är den dyraste. Den är ritad så att den är ganska flexibel där vardagsrum och kök kan bli till en enhet och även sovrummens storlek kan förändras.

– Utsikten ut över Tullholmsviken och Vänern är väldigt fin med terrassen åt det hållet och balkonger i västerläge. Vi vet att det finns en marknad för den här typen av stora taklägenheter i Karlstad, men intresset för den var nog lite större än vi trodde med tanke på omvärldsläget, säger Tomas Rhöse.

Så här kommer den nya sjurumslägenheten på 264,5 kvadratmeter utformas. Den innehåller bland annat ett vardagsrum på 76 kvadratmeter och ett kök på 37 kvadrat. Utanför dessa ytor finns det en hela 98 kvadratmeter stor terrass.
Så här kommer den nya sjurumslägenheten på 264,5 kvadratmeter utformas. Den innehåller bland annat ett vardagsrum på 76 kvadratmeter och ett kök på 37 kvadrat. Utanför dessa ytor finns det en hela 98 kvadratmeter stor terrass. Foto: Illustration: Scott Rasmussen Källander

I de två nya husen som börjar byggas nästa vår och med inflyttning hösten 2024 finns det flera andra stora lägenheter. De två andra som sticker ut är en på 207,5 kvadratmeter och kostar 10 miljoner kronor, medan en annan har en yta på 150 kvadrat. Där ligger prislappen på 9,5 miljoner. Även de har stora takterrasser.

Om man vill skaffa sig en lägenhet i de två husen som i markplanet dessutom kommer att innehålla både en restaurang eller ett kafé eller ett bageri börjar priset på 2,3 miljoner kronor för en tvåa på 54 kvadratmeter.

Artikeltaggar

Bostad och byggenLöfberg FastigheterTomas RhöseTullholmen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.