Hoppa till huvudinnehållet

Nisse Hellberg gör sina Sven-Ingvarslåtar: ”Satt min prägel”

Publicerad:
Sven-Ingvars runt millennieskiftet då albumen ”Nio liv” och ”Retro aktiv” släpptes: Sven-Erik Magnusson, Ingvar Karlsson och Patrik Karlsson. Nisse Hellberg skrev några av låtarna på skivorna.
Sven-Ingvars runt millennieskiftet då albumen ”Nio liv” och ”Retro aktiv” släpptes: Sven-Erik Magnusson, Ingvar Karlsson och Patrik Karlsson. Nisse Hellberg skrev några av låtarna på skivorna. Foto: Erik Simander/TT

Nisse Hellberg från Wilmer X har under åren skrivit en hel del låtar till andra artister, däribland Sven-Ingvars.

Nu släpper han sina Sven-Ingvarslåtar i egen tappning.

Låtskrivaren och rockveteranen Nisse Hellberg har en omfattande karriär inom svenskt musikliv i ryggen. Nyligen blåste han nytt liv i sitt band Wilmer X som firar 45-årsjubileum i år med en höstturné.

Men redan i dagarna har Nisse Hellberg släppt låtar som han tidigare skrivit till andra artister.

– Bakgrunden är att jag, precis som många andra, kastades in i ännu en ofrivillig sysslolöshet i vintras. Istället för sitta och rulla tummarna bestämde jag mig för att "uppfinna" ett projekt och kom snart att tänka på en idé jag haft av och till sedan länge, skriver Nisse Hellberg till NWT.

– Det finns flera låtar jag gett till andra artister genom åren som jag känt lust att spela in själv. Efter lite funderande gjorde jag slag i saken, satte mig vid min bandspelare (utrustningen är för enkel för att kallas studio) och drog in fyra låtar.

Bland låtarna som han spelat in finns två Sven-Ingvarsspår – "Nånting stort hos mej", som gavs ut på Sven-Ingvars album "Retro aktiv" från 2000, och "Min vän Johanna" som som var ett av spåren på "Nio liv" 1998.

– Jag är stolt och glad över mina artistvänners versioner men nu får ni höra hur de låter när jag satt min prägel på dem.

Mats Billinger om första året i Sven-Ingvars: "Läskigt"

De andra låtarna på ep:n – som fått titeln "Hemmainspelningar 2022" finns "Han gör allt för dej" (Louise Hoffsten) och "Små ord av guld" (Larz-Kristerz).

– Hemmainspelningarnas lite amatörmässiga karaktär hoppas jag uppvägs av entusiasm och tillfället att få höra hur min musik låter på demostadiet.

"Hemmainspelningar 2022" finns ute nu.

Artikeltaggar

Ingvar KarlssonKändisarLarz KristerzLouise HoffstenMusikNöje/KulturRockSven-Erik MagnussonSven-Ingvars

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.