Ingen start i Årjäng för San Moteur

Publicerad:
San Moteur efter vinsten på Färjestad under långfredagen. Foto: Malin Albinsson

Nästa lördag, den 16 juli, är det dags för V75 i Årjäng med Årjängs Stora Sprinterlopp som huvudnummer.

Men det blir ett sprinterlopp utan stall Goops stjärna San Moteur.

Efter den imponerande upphämtningen till andraplatsen efter en galopp i Oslo Grand Prix berättade Håkan Arvidsson att man valde mellan några lopp som nästa uppgift.

Ett av de tre lopp som man valde mellan var Årjängs Stora Sprinterlopp, men nu står det klart att det inte blir någon start där.

Det blir heller ingen start i Jarlsberg eller i Hugo Åbergs Memorial, utan man har ändrat planerna inför Jubileumspokalen som är det stora målet.

– Vi tittar på två olika lopp. Antingen Victory Tillys lopp på Solvalla den 2 augusti eller ett lopp på Åby 5 den augusti. Oavsett vilket det blir siktar vi på ett lopp i kroppen som ska föra fram honom formmässigt inför Jubileumspokalen, säger Håkan Arvidsson till Travronden.

En anledning till att San Moteur inte kommer att starta i Årjäng är den korta distansen.

– Det stora målet är Jubileumspokalen samtidigt som vi efter galoppen senast inte är så sugna på 1 600 meter en gång till. Vi kanske inte vill ladda så hårt från start nästa gång, säger Arvidsson till Travronden.

Artikeltaggar

Årjängs travbanaHåkan ArvidssonSan MoteurTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare