Lista: Här är fuskarna vid Karlstads universitet som nu stängs av

Publicerad:
Elva studenter vid Karlstads universitet stängs av. Foto: Fredrik Karlsson

Han skulle fotografera insekter till en uppgift, men valde i stället att ta bilder från internet.

Det resulterade i en avstängning i fyra veckor.

Totalt har elva studenter stängts av efter ertappat fusk vid Karlstads universitet.

Det är disciplinnämnden vid Karlstads universitet som hanterar fuskärenden. Nämnden sammanträder flera gånger per år och sista gången för vårterminen var i början på juni.

Totalt skulle tolv ärenden upp och det slutade i avstängningar för elva studenter (en student förekom i två ärenden).

Den som fick längst avstängning var en 42-årig kvinna som gjorde sig skyldig till plagiat i en uppgift och använde sig av material som inte var tillåtet i ett annat.

Två studenter fick fyra veckors avstängning. En 23-årig man som använde sig av en kursbok och webbsida vid examination, som inte var tillåtet, och en 21-årig man som enligt uppgiften skulle fotografera insekter och presentera, men i stället tog bilder – utan hänvisning – från internet.

NWT har tidigare vid flera tillfällen rapporterat om fusk vid Karlstads universitet, du kan läsa om de tidigare besluten i disciplinnämnden här:

Fler studenter stängs av efter fusk vid universitetet – här är de som straffasFusk på Karlstads universitet – här är alla elva studenter som har stängts avLista: Här är de värsta fuskarna vid Karlstads universitet

Artikeltaggar

KarlstadKarlstads universitetSkola och utbildningStudentliv

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare