Hoppa till huvudinnehållet

Personbästa för Göta-löftet – på Tingvalla inför familjen: ”Betyder jättemycket”

Publicerad:
IF Götas Lova Perman satte nytt personbästa på 800 meter som vanns av Wilma Nielsen (till höger) från Örgryte IS.
IF Götas Lova Perman satte nytt personbästa på 800 meter som vanns av Wilma Nielsen (till höger) från Örgryte IS. Foto: Lisa Olaison

2:04,71 på 800 meter.

Lova Perman satte personbästa inför familj och vänner på Karlstad GP, som även var hennes sista tävling på Tingvalla IP.

– Det betyder jättemycket, säger den 19-åriga IF Göta-talangen.

Daniel Ståhl tackade av Tingvalla: ”En legendarisk idrottsplats”

Inför Karlstad GP hade Lova Perman 2:05,08 som personbästa på 800 meter. Men efter Karlstad GP lyder det alltså 2:04,71. Och Perman var hyfsat trött efter loppet där hon slutade på tredje plats bakom Wilma Nielsen från Örgryte IS som vann på 2:04,23.

– Det går inte att förklara tröttheten. Det finns ingen del av kroppen som inte gör ont. Men det är gött på något sätt, säger Perman med ett skratt och berättar om loppet:

– I det stora hela är jag ändå nöjd. Efter studenten var jag förkyld i två veckor och efter det svarade inte kroppen så jag blev lite småstressad och funderade på vad som händer nu. Men nu känns det som att jag är tillbaka och det är jätteskönt.

”Det går inte att förklara tröttheten”, konstaterar Perman efter 800 meter på Karlstad GP.
”Det går inte att förklara tröttheten”, konstaterar Perman efter 800 meter på Karlstad GP. Foto: Lisa Olaison

”Många som stöttade”

Tillbaka med besked. IF Göta-talangen putsade alltså sitt ”pers” med 37 hundradelar.

– I torsdags i Stockholm (på Bauhausgalan) var jag strax över personbästa (2:05,58). I dag kände jag att jag var i bättre form och så var det ju hemmapublik där jag känner hur många som helst. Det var många som stöttade, hejade och peppade, och jag hoppades verkligen att det skulle bli någon sådan här tid.

Vad betyder det för dig att sätta personbästa på Tingvalla IP?

– Det är jätte, jättekul. Jag visste att det var sista gången på Tingvalla, med hemmapublik, och alla mina kompisar och familj var här. Var det något lopp som jag skulle springa snabbt på så var det i dag. Det betyder jättemycket och känns jätteskönt.

– Och det var sista gången jag tävlade på Tingvalla som sagt. Det är speciellt, för jag har upplevt mycket här. Det här var jättekul.

Andreas Kramer vann 800 meter för herrar på Karlstad GP.
Andreas Kramer vann 800 meter för herrar på Karlstad GP. Foto: Lisa Olaison

Kramer segrade

800 meter för herrar vanns av Andreas Kramer från Ullevi FK på 1:46,55. Kramers säsongsbästa är 1:44,59.

– Tiden i dag är inget att prata om så att säga, konstaterar Andreas Kramer och fortsätter:

– Det var blåsigt och det här var min sämsta tid för i år bortsett från ett väldigt långsamt lopp på lag-SM. Om vi hade öppnat loppet snabbare hade vi fått en mycket snabbare sluttid.

– Jag kände mig ganska stark och hade hoppats på bättre draghjälp (av haren) upp till 600 meter för en snabbare passering där. Det är sällan man får hjälp upp till 600 meter så jag var väldigt laddad på att flyta med där och sedan trycka till sista 200. Men nu i efterhand är jag nöjd med att jag vann såklart. Jag går in med ett bra självförtroende till förlägret till VM.

Artikeltaggar

Andreas KramerFriidrottIF GötaKarlstad GPLova Perman

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.