Hoppa till huvudinnehållet

Laddad Nils nära triumf: ”Så fruktansvärt nära”

Publicerad:
Nils Andersson blev tvåa i elbilsklassen RX2e. Foto: Olle Persson

Ytterligare en värmlänning höll på att ta EM-triumf i Höljes, men Nils Andersson fick nöja sig med andraplats i RX2e.

– Det var så fruktansvärt nära, säger 22-åringen från Arvika.

Nils Andersson har klivit upp från supercar lites till elbilsklassen RX2e i rallycross-EM och var enda värmlänning till start i Höljes.

Han hade en del problem under helgen.

– Framvagnen kollapsade i första heatet för dagen (söndag) och jag blev stående i sandfållan. Inte optimalt för startpositionen restan av dagen, jag fick kämpa mig upp. Det är jag skitnöjd med, att jag kämpade hela tiden, det får jag ta med mig.

Andersson nådde ändå final och väl där slogs han om slutsegern med belgaren Viktor Vranckx.

– Ett litet misstag och det var nog de två tiondelarna det handlade om i slutändan, säger han och beskriver scenariot.

– Jag bestämde innan att jag skulle ta jokern på första varvet, det var enda sättet jag skulle kunna vinna. Jag åkte absolut så fort jag kunde, snudd på minneslucka, och kom ikapp väldigt bra. Sen hade jag 2,5 sekunder men när Isak (trean Sjökvist) gick i jokern kunde han öka sitt tempo litegrann och då var det tre sekunder, och då kom han (Vranckx) ute precis framför.

Nils Andersson har klart med hela serien i RX2e.

– Nu ligger fokus på att stå på högsta prispallen i RX2e så får vi se vad framtiden ger.

Artikeltaggar

Nils AnderssonRallycrossVM-deltävlingen i Höljes

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.