Hoppa till huvudinnehållet

Daniel Ståhl tackade av Tingvalla: ”En legendarisk idrottsplats”

Publicerad:
Daniel Ståhl vann herrarnas diskustävling på Karlstad GP som för sista gången avgjordes på Tingvalla IP.
Daniel Ståhl vann herrarnas diskustävling på Karlstad GP som för sista gången avgjordes på Tingvalla IP. Foto: Lisa Olaison

Det var Karlstad GP för sista gången på Tingvalla IP och världsstjärnan Daniel Ståhl vann diskustävlingen på 66,75 meter.

– Jag har varit här många år i rad och det är en legendarisk idrottsplats genom alla tider, säger han.

Personbästa för Göta-löftet – på Tingvalla inför familjen: ”Betyder jättemycket”

Den olympiske mästaren Daniel Ståhl från Spårvägens FK vann Karlstad GP:s diskustävling på 66,75 meter och tvåa blev OS-silvermedaljören Simon Pettersson från Hässelby SK på 63,33.

– Det var ett bra genrep (inför VM) att få till den här tävlingen, säger 29-årige Daniel Ståhl och fortsätter:

– Det känns bra i kroppen och det är bara lite tajming som är ”off” nu. Nu gäller det för mig att bara bränna på under förlägret inför VM. Vi sticker till USA redan i morgon för att fokusera på VM (15-24 juli).

Hur kändes sista tävlingen på Tingvalla IP?

– Det var lite speciellt. Jag har varit här många år i rad och tävlat och det är en legendarisk idrottsplats genom alla tider. Det blir intressant att se nu med den nya arenan (i Karlstad) som håller på att byggas, den verkar fin.

Hade du ett nytt banrekord (69,23 från 2019) i kroppen i dag?

– Jo, det är klart att jag hade. Det var bara att lite dålig tajming i tekniken och det är det jag behöver finslipa lite på förlägret inför VM. Vi har rest och tävlat mycket nu under en period, så nu gäller det att nöta på tekniken så kommer längderna.

Simon Pettersson kastade 63,33 meter och blev tvåa på Karlstad GP.
Simon Pettersson kastade 63,33 meter och blev tvåa på Karlstad GP. Foto: Lisa Olaison

Pettersson: ”Älskar att tävla i Karlstad”

Simon Pettersson blev alltså tvåa på 63,33 meter.

– Jag hade velat ha någon meter till i dag. Men det är bara att försöka göra det bättre nästa gång. Men det är surt såklart. Jag skulle verkligen vilja ha en högre nivå än vad jag har just nu och vara mer stabil, säger Pettersson.

Hur var det att för sista gången tävla på Tingvalla IP?

– Det var jättekul. Jag älskar att tävla i Karlstad. Det är ett av mina favoritställen. Jag hoppas att det kommer bli en lika bra atmosfär på den nya arenan som byggs.

Simon Pettersson var även nöjd med publiken på årets Karlstad GP.

– Ja, vädret var lite småruggigt i början men det kom mycket folk ändå. Det var roligt.

Fina Tingvalla-minnen

28-årige Simon Pettersson, som en gång i tiden gick på friidrottsgymnasium i Karlstad, har ett extra speciellt minne från just Tingvalla IP.

– I GP-sammanhang är det tävlingen 2020. Då kastade vi från andra sidan av Tingvalla istället och det är sådant som vi atleter uppskattar så mycket med Karlstad, som gör det där lilla extra för oss.

– Johan Engberg (sportchef IF Göta) och hans gäng hade sett att det skulle blåsa från andra hållet och tog hit en extra diskusring så vi fick möjlighet att kasta i bra vind. Vi som atleter är extremt tacksamma för det. På Karlstad GP 2020 kastade jag 66,90 meter och 66,80 och det är en av mina bästa tävlingar hittills i livet. Så det är definitivt ett starkt minne.

IF Götas Emilia Malmehed stötte 14,48 meter och blev sexa på Karlstad GP.
IF Götas Emilia Malmehed stötte 14,48 meter och blev sexa på Karlstad GP. Foto: Lisa Olaison

Malmehed: ”Känns jättebra”

I damernas kula blev det en sjätteplats för Emilia Malmehed från IF Göta. Malmeheds säsongsbästa och personbästa är 14,66 meter och på Karlstad GP fixade hon 14,48.

– Det känns jättebra. Jag hade också några långa stötar som inte blev godkända, så det känns väldigt bra inför kommande tävlingar. Jag är jättenöjd, säger Emilia Malmehed och berättar om känslan att tävla på Tingvalla IP:

– Det var jätteroligt. Vi fick lite solsken under kultävlingen också. Det var skitkul att Karlstad visade upp sig från sin bästa sida på sista tävlingen på Tingvalla. Det känns lite sorgligt att det var sista, men det var en kul avslutning.

Fanny Roos från Malmö AI vann kultävlingen på 18,59. Roos blev tidigare i år fyra på inomhus-VM och hennes säsongsbästa utomhus är 19,10.

– Jag fick liksom inte riktigt ihop det helt i dag. Jag fick inte riktigt farten och trycket i själva stöten. Men samtidigt känner jag mig väldigt stark och i bra fysisk form, men jag får bara inte riktigt ut det i kula. Nu blir det tio dagar förläger inför VM och så ska jag försöka få ihop det där, säger Fanny Roos som också trivdes på Tingvalla:

– Det är alltid kul att tävla här. Jag gillar att tävla på Tingvalla.

Fanny Roos från Malmö AI vann kultävlingen på 18,59 meter.
Fanny Roos från Malmö AI vann kultävlingen på 18,59 meter. Foto: Lisa Olaison

Artikeltaggar

Daniel StåhlFanny RoosFriidrottIF GötaJohan EngbergKarlstad GPSimon Pettersson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.