Hoppa till huvudinnehållet

Värmländskan i stor ledning på Europatouren

Publicerad:
Jessica Karlsson har imponerat i inledningen av Europatourtävlingen i Tyskland. Foto: MATHIAS BERGELD

På grund av dåliga väderförhållanden blev andra rundan av Amundi German Masters, som är en del av Europatouren, försenad.

Nu har den spelats klart – och Jessica Karlsson har en stor ledning.

Även Linn Grant och Maja Stark är med i toppstriden.

Jessica Karlsson från Säffle var en av alla spelare som inte hann spela klart innan man avbröt den andra rundan. Då var dock 29-åringen i ledning.

Det är hon fortfarande.

Karlsson, som vid tillfället hade fyra hål kvar att spela, leder med fyra slag före tvåan Hayley Davis, England, efter att ha spelat klart den andra rundan under lördagsmorgonen. Grunden till Karlssons ledning lade hon i torsdags då hon gick runt på hela 63 slag, klart bäst av samtliga spelare.

– I går var jag lite trött, det var en lång dag. Jag spelade bra och hade några birdies och även några bogeys. Vi hade bättre väder i dag och det var en bra morgon att gå ut och spela på, säger Karlsson i ett uttalande från Europatouren.

Även på tredje plats är det svenskt. Linn Grant och Maja Stark delar på platsen efter att ha gått åtta under par efter två rundor, fem slag bakom Karlsson.

Artikeltaggar

EuropatourenGolfJessica Karlsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.