Hoppa till huvudinnehållet

Ståhl och Pettersson vill bjuda på mäktig show i sista GP: ”Trycka på”

Publicerad:
Simon Pettersson och Daniel Ståhl gör upp i diskusringen under GP, och tänker trycka på ordentligt.
Simon Pettersson och Daniel Ståhl gör upp i diskusringen under GP, och tänker trycka på ordentligt. Foto: Lisa Olaison

Diskusstjärnorna Simon Pettersson och Daniel Ståhl ser fram mot sista tävlingen på Tingvalla.

Och tänker inte hålla igen.

– Vi ska höja marknadsvärdet på lägenheterna som byggs, säger Daniel Ståhl.

Det är bråda dagar för de båda svenska världsstjärnorna.

Direkt från Diamond League i Stockholm, till Värmland för Tingvallas avslutning, och efter det vidare till VM i USA.

– Det är bara att varva ner med lättare pass när det blir så nära inpå. Jag fick inte ut det jag förväntade mig på Bauhaus-galan så jag vill visa nu att jag kan kasta långt, säger Simon Pettersson.

Att komma till Karlstad för GP är en självklarhet.

– Det är som att komma hem efter åren på friidrottsgymnasiet och det är alltid lika kul att komma hit och slänga käft med gamla tränare. Man har gjort många pass på Tingvalla och minns mest de jobbiga. Det kan blåsa fruktansvärt på bortre lång när man kör intervaller, minns Pettersson.

Både han och Daniel Ståhl tänker komma tillbaka om det blir fler galor på nya arenan.

– Det är alltid fantastisk publik på en fantastisk arena med bra kastarkultur, jag har några av mina bästa minnen härifrån, säger Ståhl.

Ett av dem är definitivt banrekordet på 69,23 från 2019.

– Jag vill trycka på imorgon och få en bra tävling inför resan till USA. Är det bra väder så kan det absolut bli längre än 69 meter, jag vill höja marknadsvärdet om det blir lägenheter här sen, ler Ståhl.

– Jag känner mig på g inför VM och vill kasta riktigt långt imorgon.

Tillsammans vill Ståhl och Pettersson bjuda på en rejäl urladdning inför Karlstadpubliken.

– Jag hoppas det kommer bli en ordentlig duell mellan oss. Jag har alltid lite extra vänner som kommer och kollar här på Tingvalla, och alla som kommer ska få se något extra, lovar Pettersson.

Artikeltaggar

Daniel StåhlFriidrottKarlstad GPSimon Pettersson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.