Hoppa till huvudinnehållet

Semifinalförlust för skadedrabbat Crusaders: ”Första jag känner är stolthet”

Publicerad:
Crusaders med quarterback Albin Forsman (till höger) föll i semifinalen borta mot Örebro Black Knights. Arkivbild.
Crusaders med quarterback Albin Forsman (till höger) föll i semifinalen borta mot Örebro Black Knights. Arkivbild. Foto: Tommy Andersson

Ett skadedrabbat Carlstad Crusaders förlorade SM-semifinalen borta mot Örebro Black Knights med 20–43.

– Det första jag känner är stolthet. Vi har ett gäng som kämpar. Vi kom tillbaka till 20–27 och hade momentum i matchen, och då fick vi en till jäkla skada på Albin Forsman, konstaterar Crusaders huvudtränare Daniel Holmgren.

I superseriens sista match föll Carlstad Crusaders mot Örebro Black Knights med 0–45 hemma på Tingvalla IP. Ett nederlag som gav Örebro hemmafördel i den SM-semifinal där lagen i dag återigen möttes.

En semifinal som Örebro vann med 43–20 mot ett Crusaders som under matchen på Behrn arena blev rejält skadeskjutet. Först tvingades Karlstadslagets ordinarie quarterback Connor Carusello kasta in handduken redan i den första kvarten och han ersattes av den unge värmlänningen Albin Forsman.

”Jag är sjukt stolt”

Men i den tredje kvarten utgick även Forsman med skada och Crusaders satte in Rory Kelly som quarterback. I semifinalförlusten lämnade även Crusaders Alexander Segerfeldt skadad.

I matchen utsågs Albin Forsman till Crusaders mest värdefulle spelare och i Örebro gick det priset till Tristen Cox.

För Carlstad Crusaders herrlag är säsongen alltså över medan Örebro spelar SM-final på hemmaplan lördag den 9 juli där Stockholm Mean Machines väntar.

– Det första jag känner är stolthet, säger Crusaders huvudcoach Daniel Holmgren om semifinalinsatsen och fortsätter:

– Vi har ett gäng som kämpar. Vi kom tillbaka till 20–27 och hade momentum i matchen, och då fick vi en till jäkla skada på Albin Forsman. Så har det varit varje gång i år, med stolpe ut. Men ändå fortsätter laget att kämpa.

– Så jag är sjukt stolt, sjukt stolt över dom. För exempelvis unga spelare som inte har varit i vissa situationer är det att lätt att vika sig. Men det gör dom inte utan fortsätter och fortsätter, och sedan rann det iväg på slutet i resultatet.

– Om Forsman inte hade gjort sig illa så hade vi vänt det här. Utan tvivel. Momentumet i matchen svängde där.

Daniel Holmgren är huvudcoach för Crusaders. Arkivbild.
Daniel Holmgren är huvudcoach för Crusaders. Arkivbild. Foto: Tommy Andersson

Skadehelvete

Albin Forsman stod för en otrolig touchdown i tredje kvarten där Crusaders gick från underläge 7–27 till 20–27. Men senare i tredje utgick alltså även 18-årige Forsman med skada.

– Forsman gick sönder i tredje och det var vårt sista alternativ på positionen som quarterback. Alexander Segerfeldt gick sönder i första halvlek och samma sak med vår första quarterback Carusello som gick sönder i första kvarten. Men ändå fortsatte laget att köra på och det är imponerande, konstaterar Daniel Holmgren och tillägger:

– Jag vill inte ta ifrån Örebro något, det är ett duktigt lag. Men vårt gäng har chansen att bli något väldigt speciellt.

Forsman: ”Väldigt synd”

Albin Forsman försöker sätta ord på känslorna efter semifinalförlusten.

– Det är svårt att sätta ord på känslorna när man förlorar en match som är vinna eller försvinna. Speciellt med tanke på sättet som vi förlorade på och med alla skador som vi har haft, säger Forsman och fortsätter:

– Vi har haft många nya spelare den här säsongen och folk har fått spela på positioner dom vanligtvis inte spelar på. Det är väldigt synd. Vi vet att om vi spelar på topp och alla är hela så förtjänar vi en finalplats, men det är inte så mycket att göra åt just nu. Vi får göra det bästa av situationen nu och komma tillbaka starkare nästa säsong.

– I dag gjorde vi en väldigt, väldigt stark vändning i tredje kvarten och vi hade allt momentum med oss. Men när jag blev skadad så hade vi ingen mer quarterback även om Rory Kelly gick in på den positionen och gjorde ett jättebra jobb.

Artikeltaggar

Albin ForsmanAmerikansk fotbollCarlstad Crusaders herrDaniel HolmgrenSuperserien herr

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.